23. feb 2012 14:51
malaga je napisal/a: |
Verjetno se čudno sliši, jaz še vedno nisem na FB. Vsi moji prijatelji in jaz, se raje videvamo, počvekamo, dobro pojemo in popijemo... Osebno ne potrebujem računalniških prijateljev.
malaga
|
Draga moja malaga, če bi se jaz lahko z mojimi prijatelji, raztresenimi po svetu, dobivala na kavici, bi to z veseljem počela, a je pot na različne konce sveta malce predraga, samo takole, za malo poklepetat. Tu imam tudi jaz svoje prijatelje, s katerimi se družimo in se preko fb sploh ne srečujemo (večina jih sploh ni tam gor).
A za ohranjanje stikov z ljudmi, ki ji spoznavaš po svojih poteh po svetu in si z njimi želiš ohrnaiti stik, jih vprašati, kako so kaj, ali pa le spremljati, kaj se jim godaja in tu in tam pokleptati, videti kakšno njihovo fotko ali album, to pa ja ni tako zelo narobe? In nič ne vpliva na to, da se tu ne bi družila v živo s tistimi, ki so pač tu doma.
Jaz na fb gledam tako, da mi omogoča več stikov z veliko ljudmi, s katerimi bi že navezane stike sicer izgubila ali vsaj zelo zredčila, obenem pa niti malo ne vpliva na to, da se tukaj in zdaj družim s prijatelji, ki so seveda zgodba zase.
Eno ne izključuje drugega, nasprotno, fb mi je kot dopolnitev. Pa še nekaj ljudi sem s pomočjo fb našla, za katere sem se zelo trudila, da bi jih po drugih poteh, a brez uspeha.
S pravo mero uporabe je tudi fb dobrodošla reč, vsekakor pa tudi meni ni všeč pretiravanje v smislu, da vsako svojo spečeno jajce fliknem gor ali vesoljnemu občestvu sporočam, da imam zjutraj odlično prebavo ....
mamamia