16. mar 2009 13:45
Jaz se pa povsem strinjam s proximo. Ker se imam za povprečnega uporabnika, prej vem vem manj kot dovolj, a ko mi naši računalničarji v službi povedo, kako vse izbrskajo podatke in kaj vse je možno, se mi lasje ježijo.
Zgolj e-naslov, ki ga vsi pustimo na vseh forumih, v katere se včlanimo, je dovolj za začetek neke poti. In ne mislit, da če mi ne bomo brskali za drugimi, da nekdo drug z nekim določenim namenom tega ne počne.Ne glede na to, kaj upravitelj foruma zagotavlja. Pa saj vdirajo v bančne sisteme, pa ne bi v FB ali na Kulinariko, če že hočete.
In zavoljo tega nismo paranoični, zgolj previdni. Glede skrbi za zdravstveni karton pa - razlika je le v tem, da bomo o podatkih iz kartona obveščeni tisti, ki jih bo kakšna klepetulja o tem obvestila, s podatki, pridobljenimi preko računalnikov z raznih forumov, pa se ravna bolj perfidno. Da niti vemo ne, kako vse.
To ni moj strah, to je dejstvo.
Morda se tega mi še ne bojimo tako zelo, ker smo majhni in potemtakem za kakšne večje korporacije ali organiziran kriminial nezanimivi, tudi zgodilo se še ni nič takšnega odmevnega, da bi bila potrebna panika. A možno je še vse.
Mimogrede, sem tudi na FB. Bolj pasivno, a vendarle.
Mamamia
mamamia