29. maj 2010 9:41
.. Jaz sem tudi na FB. Če dela človek po zdravi pameti, se ti tudi na FB ne more pripetiti nič groznega. Torej: - moji (skopi) osebni podatki so vidni samo mojim prijateljem - ravno tako moji albumi (kjer ne objavljam slik mojih otrok, ampak kvečjemu slike mojega psa:) - za prijateljstvo zaprosim samo tiste, ki jih tudi drugače (ali osebno) poznam - ignoriram vabila za prijateljstvo meni neznanih oseb (pa četudi so to prijatelji mojih prijateljev) - ne včlanjujem se v razne x skupine za nevemkakšne x podpore - in še: če si na FB, s tem ne "varaš" kakšnih drugih forumov. :) Sicer pa previdnost ne velja le za FB, ampak tudi: - za spletne nakupe in plačila preko spleta; - pri vpisovanju svojih podatkov na razne strani (npr. zastonj izračuni horoskopov in podobno:), - za vsak "verižen" mail, ki ga brez razmišljanja razpošljete na novih 10 email naslovov, ki bodo vidni vsem novim prejemnikom.... itd. Internet ni noben bavbav, le z zdravo kmečko pametjo se je treba lotiti stvari. In če ne delite listkov s svojimi osebnimi podatki vsem ljudem na ulici, ne počnite tega niti na spletu. Simpl ko pasulj... Lep vikend vsem, M.