Čas piknikov

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

tema odprta - 10. apr 2003 13:44 | ogledi: 2.898 | odgovori: 10

Pozdravljeni

Naslednji vikend bomo imeli piknik, zato vas prosim za pomoč kaj naj pripravim.Naveličana sem klasike-čevapčiči,pleskavice, perutničke..., zato bom vesela vsake nove ideje.Med nami bosta vsaj dva huda mesojedca, štirje pubertetniki in ostali vsejedi.Problem imam tudi s količinami.Ponavadi je vsega preveč potem se pa še nekaj dni mučimo z ostanki. Bilo nas bo deset.

Renata Košir

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

10. apr 2003 14:32

Mi jemo še kremenatle, nabodala - svinjska in piščančja, mešana s papriko, potem grilamo vso mogočo zelenjavo, od bučk do jajčevcev, paprik. Vmes zapečemo še malo polente. Pa tudi marinirane kalamare smo že sprobali, pa gobe (šampinjone), ribe... Ena tona tržaške omake za zraven. Mularija je pa še vedno najbolj zadovoljna s hrenovkami. Domišljija je brez meja.

danca  

član od: 2.8.2002

sporočila: 257

10. apr 2003 15:41

K mesu na žaru se lepo priležejo razne solate, ki jih lahko pripraviš vnaprej, denimo grška, šobska, krompirjeva ali pa pečene paprike, lahko jih tudi polniš s skuto. Pri nas pečemo tudi cel, neolupljen krompir, zavit v folijo. Če je piknik doma, ga spečeš v pečici (eno uro), če ne, pa zunaj v žerjavici. Poleg se prileže skutin zelenjavni namaz. "Obvezna" sestavina piknikov (vsaj pri nas) so prebranec, mladi sir, kajmak. Za povrh pa zavitek, jabolčni ali sirov. Čez nekaj tednov pa češnjev. Pa še ali kaj podobnega. In dovolj rekreacije. Danca

Henri  

član od: 13.9.2001

sporočila: 317

10. apr 2003 17:18

Poisci v Iskanju: PIKNIK in nadaljuj POTREBUJEM POMOC, tam je ze od 10.06.02 nekaj dobrih nasvetov Lep pozdrav vsem Henri

rene  

član od: 6.11.2001

sporočila: 99

16. apr 2003 12:40

Vidim da še ni čas piknikov, ker ni nobenih idej.Malo sem brskala po Iskanju, a žal nisem našla nič novega, kar nebi že poznala.Zato vas še enkrat prosim za kakšno novo idejo, predvsem pa koliko naj česa nabavim.

micam  

član od: 21.5.2002

sporočila: 51

17. apr 2003 10:16

HOJLA! Pa mora biti res meso??? Kaj pa ribe??? Orada, brancin, .... na žaru je odlična. Rabiš za vsakega eno, pa zraven še kakšno sardelco, za predjed pa lignji pa je. Narediš še kakšno solato iz hobotnice, pa solato po želji pa je. Če pa sta tista dva res SAMO MESO, potem naj jesta kremenatle, vi pa uživajte v ribcah. količina pa: 1 orada (ali druga riba) tam 25-35dag, 3-5-7 sardelc, 3-5-7 lignjev na osebo. Tale 3-5-7 je kaj vem kako so veliki in kaj imajo raje. Pa skleda solate na 3 osebe (ne vem kakšni solatarji ste). Pa 1-3-5 kosov kruha na osebo (saj prb veš kdo ga zraven je in koliko je to.) Pa zraven krompir ali blitva ali kar oboje. Drugače pa idej je gor kar nekaj. Pa na izbiro dosti drugega kot meso ali ribe nimaš. Bolj daj povdarek na razne solate in priloge, ker običajno ravno to največ manjka na piknikih. Samega mesa se hitro naješ, razna zelenjava zraven pa paše! Prilogice so ti pa že zgoraj napisali. Jaz napišem še:hruške na kroge debele do 1cm, na žar popečeš na obeh straneh in poliješ z medom. Mnjami! Naj bo še sladica z žara! LP Mica

mišo  

član od: 27.3.2003

sporočila: 36

17. apr 2003 19:32

Piknik je zabava in sprostitev pa tudi druženje. Ni boljšeega kot da pripravimo ribji piknik. Preporočam vsem da za zahtevne ribje piknike pokličete gospoda ki to pripravi zares odlično, TO JE g.Milenko 040 850 216. koste

santina  

član od: 30.7.2003

sporočila: 227

1. jun 2004 11:21

Če imate na pikniku goste, ki bi jih radi presenetili s kakšno predjedjo, vam priporočam: - večjjim šaminjonom odstranite "repke" in jih napolnite z gorgonzolo. Dajte jih na žar, (še boljši pa so na plošči) in jih pecite tako dolgo, da se sir stopi. Meni so zelo, zelo všeč, pa še lažje počakam na ribe in ostalo meso, ki mu sledi iz žara. Irena Likar

tanjam  

član od: 2.9.2002

sporočila: 159

1. jun 2004 11:45

Kako griljate zelenjevo? Ali jo namažete z oljem? Meni moja ni bila všeč, ker je bila preveč izsušena. Kako jo pripravite? Tanja

SUZANAZ  

član od: 11.6.2003

sporočila: 878

1. jun 2004 14:31

Pri meni na pikniku nikoli ne manjkajo bučke. In sicer jih pripravim na naslednji način: Narežem jih na kolobarje in jih spečem na žaru(uporabim olivno olje), nasekljam veliko česna, peteršilja in drobnjaka(čeprav mi ga je letos požrla čebulna muha). Na velik krožnik naložim eno plast pečenih bučk, potresem s soljo, poprom, nasekljanim česnom, drobnjakom in peteršiljem, dam zopet plast bučk jih posolim, popram, posujem s česnom peteršiljem.................in tako v nekaj plasteh. Dam v hladilnik in postrežem hladne. Vsi so navdušeni. Suzana Zaletel

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti