12. mar 2009 7:42
Za nove štipendiste je prevzel vodenje zoisovih štipendij novi sklad in sicer je na spletni strani
http://www.sklad-kadri.si/ kar precej podatkov, po mojih izkušnjah odgovorijo tudi relativno hitro, če se na njih obrneš z mailom.. (Na spletni strani išči pod zavihkom "Dijaki in študenti" in tam so opisane vse štipendije)
Sicer pa vsekakor poskusi s prijavo, ker v nobenem pogledu ne gre za zapleten postopek, tvoja uspešnost je pa odvisna predvsem od preostale generacije, kar pomeni, da vnaprej težko predvidiš svoj uspeh.
Jaz sem štipendijo pridobila po starem sistemu (se pravi, da sem bila uspešna na testih v OŠ, bila predlagana, prejemala sem jo pa 9 let - SŠ in uni. program), za vpis na podipl. pa sem morala že izpolnjevati višje kriterije.
Ena je omenila, da je napačna informacija ta, da lahko kandidiraš samo na podlagi enega kriterija. No, tudi meni so podali tako informacijo, ampak so zraven povedali, da seveda lahko pošljem dokazila za vse, upoštevala pa se bo pač le ena kategorija - tako da v bistvu ne vem, na podlagi česa, so mi jo odobrili še za naprej.
Kar pogumno v prijavo, torej.. Ne moreš izgubiti ničesar. Če rabiš še kakšne informacije, kar piši.
Lp
KetyP