12. mar 2009 9:45
Ja Rimljanka saj sem napisala, da je za Kenguruja to pravično, glede na način ocenjevanja. Ampak hočem poudariti, da je vseeno pomembno ali je otrok v razredu najmlajši ali najstarejši. In nisem imela namena primerjati starosi enega leta z 12. leti, le to sem hotela poudariti, da ima otrok, ki se je rodil januarja za eno leto prednost pred otrokom, ki se je rodil decembra in sta oba v istem razredu.
In pa tudi to, da bi ta isti otrok, ki je v razredu najmlajši se pravi rojen decembra imel mnogo več možnosti za doseganje največjih ciljev, če bi bil rojen drugo leto januarja se pravi samo nekaj dni kasneje in bi bil tako posledično v enem razredu nižje, se pravi bi bil v tem primeru najstarejši v razredu.
In zato še vedno menim, da razlika v letih, včasih celo v mesecih in dnevih je pomembna.
Ti otroci so lahko uspešni, lahko celo najuspešnejši v svojem razredu ( preverjeno in iz lastnih izkušenj vem ), vendar poudarjam, da morajo za svoj uspeh mnogo več narediti. seveda je to lahko tudi pozitivno, saj pridobijo več delavnih navad, vendar dejstvo ostaja:leta so pomembna.
No, res pa nimam namena in tudi nisem hotela povedati, da je projekt zasnoval nekdo, ki o tem nima pojma in ga sprejemam takega kot je , celo veseli me, da so naloge take kot so, ker prisilijo k logičnemu razmišljanju.
Brihta