21. nov 2016 8:42
čebulka je napisal/a: |
babka jaz ga tudi nimam in ga prav nič ne pogrešam imam pa prijateljico,ki ga ima-najprej mora očistiti vso hrano,zložiti v pomivalni stroj,čakati,da vse oper,zložiti ven ... ah jaz imam posodo pomito 1 2 3 ročno z vročo vodo splaknjeno je suha 1 2 3 in zloženo tudi... saj ne rečem,včasih bi prišel prav pa kaj čem nimam ne denarja ne prostora.... čebulka
|
No ja, s tem se ne bi popolnoma strinjala. Hrane ni treba čistiti s krožnikov, razen kakšnega večjega kosa. In predvsem ni treba čakati da stroj posodo opere - pa saj tačas postoriš veliko drugega. Zložiš iz stroja pa takrat, ko imaš čas. Saj moraš tudi ročno posodo pospraviti, kajne, in tu velike razkike v času ne vidim. Predvsem pa stroj porabi veliko manj vode kot je porabimo pri ročnem pranju. Ne rečem za dve osebi, ampak pri štiri ali več članski družini, pa ob vikendih, ko se kuha za še več njih, je pa pomivalec sil dragocen pripomoček.
Ne bom pozabila moje takrat še bodoče tašče, ko sem začela govoriti o nakupu gospodinjskih aparatov.Mi je rekla, naj si najprej kupim pomivalni stroj. Sem ji rekla, da ne, najprej štedilnik, pralni stroj in hladilnik, ker je to nujno potrebno, potem pa mogoče pomivalnega. JE rekla naj ne bom neumna, naj si najprej kupim pomivalca, ker če si ga ne kupim takoj, si ga ne bom nikoli, ker bo vedno nekaj bolj nujnega ... In sem si ga kupila, prvi moj gospodinjski aparat je bil, in nikdar obžalovala.
Je pa res, da mož zelo rad pere na roke in to še danes počne ... Jaz se obrnem proč in naj dela kar hoče.