10. mar 2009 13:53
shakra, jaz že dolgo delam po lokalih in iz svoje izkušnje lahko rečem, da nositi račune v denarnici ni tako slaba ideja. na začetku je res težko vedeti, kdo je prišel le na kavico ali pa en sok, ko nekaj ečz nekaj časa goste vsaj približno poznaš, pa lahko že vnaprej veš približno kaka bo situacija. jaz sem nosila račune v denarnici, za tiste mize, ki so pa sedeli dlje in naročili več rund, sem pa samo shranjevala v računalnik in jim pač odnesla račun, ko so to želeli.
na tak način lahko delaš, če se boš pač odločila za to možnost.
drugače pa je moje mnenje tako, da je odločitev "račun takoj da ali ne" odvisna predvsem od tega, kakšna klientela gostov je v lokalu. kjer so predvsem prehodni gostje, ni nobenega problema, če je treba plačati takoj, ker je takih veliko lokalov. sploh tam, kjer je veliko dela, ljudje velikokrat še raje vidijo, če lahko plačajo takoj, da jim ni potem potrebno loviti kelnarja (ljudje so ponavadi pač taki - tut če sedijo sto let, se jim potem, ko se odločijo iti, kar naenkrat zelo zelo mudi:) )
stalni gostje pa so užaljeni, če se jim računa takoj, zato bi se jaz odločala predvsem na podlagi strukture gostov.
delati tako, da bo vseč čisto vsem, je pa tako ali tako nemogoče.
nike