Dopust 2009

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8908

16. avg 2009 8:45

Ežoj, te povabim na kavico pri "Wildcat cafe" (eno veliko točeno - hladno - bom kar s seboj prinesla).

Drži se "mladina"!

Pozdravček!

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

16. avg 2009 10:47

ezoj je napisal/a:
Tisto ikebano smazem en, dva tri, spijem pivo, placam 30 $-jev z napitnino vred in odidem lacen in si recem, da bom prihodnjic trikrat razmislil, ce bom dovolil zapravljivcu v meni, da zmaga. Vreme je soncno, nobenega oblacka, drzim pesti za polarno svetlobo. Jutri bom videl, ce si kako uredim kaksno " kajakiranje " na divjih vodah ezoj
ikebano.... Upam, da si jo poslikal, me prav zanima, če so bile gor krizanteme z asparagusom, al tagetesi.... Jaz tudi držim pesti, da vidiš polarno svetlobo. Če tega ne vidiš, bomo mogli it pa vsi skupaj k naši lisicki, ki po novem na Norveškem domuje... Pri unem kajakiranju pazi, da te v roke ne dobi kakšna divja domorodka, ne pa divja voda... Drži se! Aha: hvala Ognjič

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

17. avg 2009 2:59

Tale Yellowknife je pravzaprav prijetno mestece, lep urejeno, kolikor se da, imajo seveda probleme, ker se pozimi veliko unici in nenehno popravljajo. Imajo urejene sprehajalne poti okrog nekaj manjsih jezer v blizini. Vtis imam, da mesto pravzaprav zelo zazivi poleti, da " not dobijo " dolgo zimo. Domacini za spoznanje bolj ljubeznivi kot drugod, spominja me rahlo na kaksne dalmatinske otoke: pokrajina je podobna ( veliko kamja ) in domacini te pozdravljajo, celo iz avtomobila. Ce se kje vstavis, da pogledas na karto, takoj je nekdo pri tebi: a ste se izgubili, ne,ne, le gledam kje sem, odkod ste, iz Slovenije, kar od dalec, kolk casa..................in se tako zacne pogovor. Drugace, na prej omenjenih sprehajalnih poteh so table s opozorili o pobiranju pasjih kakcev, potke so speljane po gozdu ob jezerih, ponekod so tudi skatle s pl.vreckami za kakce. Ob poti so table s slikami " flore in faune " ki je na tem obmocju. Ptic je res veliko, videl nekaj veveric ( te so itak vsepovsod ). Tudi so table, da je to obmocje crnega ( se mi zdi ) medvada in ce ga srecamo......... Tale gospa, ki oddaja sobe je vsekana na natpise: Na vsakem stikalu pise, da se izkljuci, ce se ne potrebuje luc, pa v kuhinji vrvi od napisov, o cistoci, hisnem redu, ciscenju za sabo........, kopalnica jih je tudi polna, manjka le navodilo kako s*ati. Kante za odpadki ( v kuhinji ) so dve, z navodilom kar se mece v katero kanto, ces mi loceno zbiramo in recikliramo, kar je sicer po celi Kanadi moda. Ce vas zanima moje mnenje o tem ( pa kot ponavadi ob takih priloznostih, dobili ga boste ce hocete ali ne ): gre enostavno za kapitalisticni nateg in poneumljanje drzavljanov. Ce bi drzava ( Kanada ali katerakoli ) hotela res kaj narediti za okolje, bi enostavno prepovedala uporabo plastike za embalazo, predpisala pet ( recimo ) vracljivih vrst steklenic, pet ( recimo ) vracljivih vrst teglcov, pokrovi kovinski, standardizirani, ostala embalaza papirna ( biorazgradljiva ) in problem onesnazevanja zaradi odpadkov bi bil resen sam po sebi v sestih mesecih. To, s onesnazevanjem, odpadki in plastiko je velik biznis v katerem se vrtijo veliki denarci ( drzavni ) in to je vir dohodka za mnoge, zaradi tega poneumljanje drzavljanov s reciklazo, pri cem bodo spet fajn sluzili z gradnjo obratov, prodajo opreme...........pa pustimo to. Vceraj cakal Auroro Borealis ( polarno svetlobo ) do pol dveh, videlo se je zelo medlo, tako da nisem nic poslikal, pa tudi sam ne morem rect katere barve je, ker so se videli le mal svetlejsi prameni (pasovi ) . Morda bo danes vec srece, le da ne bom cakal, navil bom uro ob enih, da me zbudi. Bodi za enkrat dovolj, jutar menjam sobo, pa ne vem ce bom imel racunalnik, tako, da se lahko zgodi, da se oglasim cez dva dni iz Toronta. ezoj

ezoj  

17. avg 2009 3:17

Spet jaz: malo prej sem se z " gazdarico " zmenil, za se eno noc, dala me bo v drazje sobe ( po 125 $-jev ) za isto ceno. lp ezoj

ezoj  

17. avg 2009 3:23

Pa Vanja, Kuharjev v Slo, ki znajo lepo spect kos mesa je kot listja in trave, tistih, ki znajo naredit fudge, je precej manj, Njih stevilo se v kratkem bo zvisalo za 1. A, ja, dragicka, tista Wildcat bi me zanimala, pa ce kavo in pivo tudi spustim. Pa Ognjic, a nisem rekel, da se ne bom kuseval v javnosti. ezoj

Peugeot  

član od: 3.3.2007

sporočila: 133

17. avg 2009 8:27

ezoj je napisal/a:
Evo, bodi dovolj za danes, ura mi bo potekla, podvizajte mal Peugeota, on je tudi bil tukaj naj se on kaj pove ( posebej kolk sem vsekel mim ) ezoj
Živjo,popolnoma nič nisi mimo usekal.Toronto je tud men deloval us**** in ne preveč prijazno. Sem ti pa čist pravilno rekel da so ljudje v manjših krajih zelo prijazni.Da te pozdravljajo ko da te poznajo že mnogo let in da so ustrežljivi pa res prijazni. Uživaj še teh nekaj dni na podeželju.Tam je super. Peugeot 206

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8908

17. avg 2009 8:53

Kaj pa to pomeni z "gazdarico"? Zakaj ti je dala dražjo sobo za isti denar? 

Pozdravček!

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

17. avg 2009 8:56

Ja, pa res...ZAKAJ? Kar po pravic povej! (zato se pa ne upa kušvat v javnosti..., ker se boji, da bi gazdarica videla in mu zaračunala, kot se šika...) Ognjič Sporočilo je spremenil(a) Ognjič dne 17. 2009 08:57

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. avg 2009 11:35

Ežoj, upam, da boš doživel tisti Severni sij. Drugače pa ti priporočam, da si doma potines eno bolj močno baterijo, s skrbno izbrano žarnico ( zaradi določanja spektra svetlobe), pod kovter in kuriš tisto baterijo, dokler te ne potegne spat.

Močno se bojim, da ti piva in vina ne dobiš, ker ga ne naročaš v domačem jeziku. Mogoče ga imajo, mogoče pa mislijo, da si za to dvoje premlad.

Glede listkov pa ti predlagam, da v preselstni slovnenščini napišeš: Kdor vse to bere, ima najbrž preveč čas. Porabite ga bolj koristno.

Misliš, da bo gazdarica preverila, kaj piše. Poveš, da je nekaj prijaznega. Isto napišeš še v cirilici ( zgleda ful frajersko), da je prijazno do petičnih Rusov.

Deni tisti termometer v prtljago, da ne bo pri letu čez Atlantik, ko ga boš hotel imeti pri sebi v narpsnem varžetu, kak paraniočen pilot kje zasilno pristal.

KO boš naslednjič jedel stiroporast obrok, pomisli, da si v bistvu velik kapitalist po ameriških kriterijih: vsak dan ješ z rostfaj bištekom, na porcelanastih krožnikih. Filing bo super, ti povem.

F r i n a

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

17. avg 2009 21:09

Ježeš Ežoj, kako si lepo pisal. Sem pravkar prišla z dopusta v Srbiji in sem takoj švignila k računalniku in že sem prebrala. Prilo pa seveda čaka na pranje. No ja, v Srbiji je bilo tudi čudovito. Malo smo se potepali po Čačaku, pa v Gučo na trubače smo tudi zavili (mimogrede, svinjske gripe v tisti množici kakih 200 000 ljudi nismo staknili), Pol pa še malo po Valjevu in eno nas doma. Čevapčiči, pleskavice, vešalice, jagnje in prase....pa kupus iz zemljanog lonca, pa giros piza tudi....ma vse je bilo fantastično, da o tortah in ostalih sladicah niti ne govorim. Na vago sploh nočem, ker so mi hlače že itak tesne, hehe Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti