10. avg 2009 9:38
ezoj je napisal/a: |
Ej, vidim, da je lady litle fire, ze doma, pa nic ne napise kje je bila, pa kako je bilo........ ezoj |
10. avg 2009 9:38
ezoj je napisal/a: |
Ej, vidim, da je lady litle fire, ze doma, pa nic ne napise kje je bila, pa kako je bilo........ ezoj |
11. avg 2009 14:06
Pozdravljeni, spet jaz, vceraj ( po mojem casu ) se ni dalo priti na kulinariko pa zaradi tega zamujam. Vceraj kupil vozovnico ( avtobusno ) za Edmonton ( odhajam iz Winnipega zvecer ob po osmih in sedaj imam placane vse prevoze do ljubljane. Ognjic, ognjic, vidis, da so me cist zresnili. Kot sem ze prej pisal ( ce si brala ) v Torontu je bila prava zalost, nisi imel kaj za videt. Vse same ene spicaste, nikjer nobenih oblin( da o dekoltejih niti ne govorimo ). Na svoj racun sem prisel v Oskoshu, to je pa bilo enih oblin in dekoltejev, da je kaj. V tistem Thunder Bayu je precej boljse kot v Torontu, morda bi bilo boljse ce bi bilo mal topleje. Tukaj v Winnipegu si clovk res ucke spocije: skor ne vidis sestradane zenske, oblin zadosti in na ta pravih mestih, dekolteji kot se sika, nikaj za rect. Oh, res mi je zal za vinograd, pa kaj cmo. Drugac tale Winnipeg je res lepo mesto. Baraka ( hostl ), v kateri stanujem ( http://backpackerswinnipeg.com/ ) ma je presenetil, da ni scurkov, kar je v Ameriki normalno. Morda je tukaj premrzlo, pa zime ne prezivijo. Ko gre vecji avto po cesti, se vse trese, enako kot ce kdo mal tezji hodi po stopnicah. Imam tudi uporabo kuhinje, pa kaj cem, uporabljam le hladilnik, imel sem dinjo noter in ( vceraj kupil ) tisto amerisko halvo - fudge ( vanje, poskusil tri sorte, vse odlicne, bom se naucil delat do jeseni, pa bos vidla ), in mleko, to pa imam za vecerjo. Vceraj bil na poznem kosilu v eni lepi restavraciji: sem si rekel, moram poskusit tisto, kar v Ameriki in tukaj recejo " real barbeque ". Poskusil, spil dva piva ( 40 $-jev, hvala za vprasanje ) in lahko recem, da jaz to pripravim boljse . V Oskoshu sem bil skos na odprtem, vetru in soncu, in so mi ustnice cist razpokale in nos mi se lupil ( uni moji americani, s katerimi sem kampiral, so se zjutraj mazali kot punce pred randijem: to je bilo za videti enih sprejev in kremic ). V Thunder Bayu sem nabavil nekaj za ustnice in nos sem mazal z Bepanten-kremo, ( ponesel s sabo ), in sedaj sem dober. Winnipeg je dober za turiste tudi zaradi tega, ker je vse kar je zanimivo skoncentrirano v dosegu pes hoje, pa ni treba studirati mestnaga prometa ali vzimati taksijev. Vceraj obiskal zelezniski muzej in Manitoba muzej. Slednji steje za oh in sploh, mene ni posebej ganil, ceprav je nekaj reci res vredno ogleda, posebej del s staroselsko kulturo in del o poseljevanju tega dela Kanade. En del je urejen cist v tem stilu kot je bilo takrat, pri poseljevanju. Drugac, v te, da recem, severnoameriske muzeje ne verjamem maj prida. Mislil sem obiskat mestni muzej v Oskoshu, pa dobro da nisem, ujel ( vlekel na usesa bi rekli po domace ), ko so se eni pogovarjali, kolk da je fajn ( muzej v Oskoshu ): v njem so rekviziti uporabljeni za snemanje filma o Dilingerju, ki je sneman v Oskoshu. Niti ni cudno od kulture, ki vasko garbanje ( obracun pri OK Koralu ) ucijo v solah kot zgodovino. Winnipeg je res lepo mesto, motijo me pa prosjaki: vsepovsod sam neki fehtajo. Ce bi vsaj fehtali za strelivo, da pobijejo tiste svoje lopovske kapitaliste, ki so jih pripeljali do tega stanja, bi se kaj dal. To verjetno tudi nas caka ( povecanje st. prosjakov ). Verjetno mi tudi vecina kanadcanov tega ne bi verjela, ker se vozijo z avti ( dom-sluzba-trgovina-dom ) in tega niti ne opazijo. Bodi za enkrat dovol, prihodnjic se oglasim iz Edmontona ezoj
11. avg 2009 18:21
Ezoj frajer, menda je Edmonton kanadski London (not many people are blessed to party in a town known as party town), pokrajina okrog je pa menda rodovitna kot sto zlodjev, tako da ce najdes kaksno fajn haciendo, mi sporoci, mogoce si glede selitve na Sicilijo se premislim. Sicer je pa tam blizu rojena tudi ena mojih kultnih pisateljic, Aritha von Herk. Cakamo na nadaljevanje, jasno. lp, proxima
13. avg 2009 18:25
Evo, spet jaz, proxima, de ne ga s*at, kaksen Edmonton neki kot zamenjava za Sicilijo, ze v vodicu lonly planet pise, da je le morda prevec na severu za udobno zivljenje, tudi tukaj imajo na parkingih napeljano elektriko, za ogrevanje motorjev po zimi, *ebes ti tako klimo. No, kot je ze znano, predvcerajsnjim odrinem z avtobusom za Edmonton, voznja traja od 17 - 27 ur ( cca 1400 km ), odvisno od avtobusa, jaz zbral takega od 17, in prisel v Edmonton okrog enih vceraj. Voznja v redu, sicer brec velikega cebljanja potnikov, pa tudi nobenih neprijetnih vonjav ni bilo. Cesta pelje v smeri severozahoda. Pokrajina je v glavnem cisto ravna, le ponekod rahlo valovita, ter okrog reke Saskachevan mal nizja od ostalega terena. Same farme in polja in pasniki, kot v kaksnih filmih. Zito, vecinoma pozeto, veliko necesa rumeno/zelenega, spet neko drugo zito, vidi se, da se ni zrelo, nizje od psenice, pa nekaj zelenega, edino koruze ni videti nikjer, meorda je prevec severno ( to jaz domnevam, vem pa ne ). Polj: si ne mores predstavljat, skor do horizonta, pasniki, kot v ameriskih kavbojskih filmih, s tako ograjo, ki jo kavboji nenehno popravljajo ( kadar se ne streljajo ) tukaj jih ni bilo videti ( niti da popravljajo, niti da streljajo ). Nikjer v blizini ( v glavnem ) ni bilo videti kaksnih his ali stal, tako, da domnevam, da krav ne molzejo, so le za meso. Saskachevan in Manitoba so menda zitnice Kanade, taka pokrajina se vlece vse do Edmontona. Po prihodu v Edmonton, standardna procedura: prtljago v depo ( avtomat, 5 $-jev za pet ur, ne gre za manj, jaz dodal se en $ za naslednjih pet ur ), pa iskat prenocisce. Po vodniku sem zbral St. Joseph s colleg, pise, da je dalec vendar dobra povezava z mestnim prometom. Na poti naletim na hotel Mc Donalds, to mora bit poceni si mislim, grem notr, vprasam kolk stane soba, 170 $-jev, ne vprasam a je s zajtrkom, pozabil vprasat, ce je s pogledom na Kalifornijo, bom videl, pravim. Naslednjega na poti naletim ( ta je tudi v Lonely planet- vodniku ) Go Backpackers, po cem je soba, 77 $-jev, bom videl, pravim. Po mal komplikacijah, koncno najdem trazeni colleg. 55 $-jev, s zajtrkom, kosilom in vecerjo, in to vzamem ( mi mladi ). Iskaze se, da je v Edmontonu podzemna zeleznica, ki jo nobeden vodic ne omenja, ima sicer le eno linijo, vendar gre od Edmonton Universyity ( tam je collleg ) do centra, imajo popust za " ta brihtne " ( pa nic ne delajo testov inteligence, ti kar verjamejo ). Pri prihodu v Edmonton se vidi, da je tudi industrijsko mesto, kaze kovinskopredelovalna in ( menda ) naftna. Jaz sem dosegel svojo najbolj zahodno tocko na poti, ( sem se eno uro za vami, pri meni je sedaj 10 15 zjutraj ), tukaj ostanem tri dni, petnajstega me caka se ena pot na sever in se bo zacela vrnitev. Prej ( v Thunder Bay-u in Winnipegu sem imel internet zastonj, mal sem racunal, da bo tako tudi tukaj, pa zal ni. Javljam se iz javne knjiznice v Edmontonu, imam eno uro. Bodi za enkrat dovolj lp iz Edmontona, ( zunaj precej piha mrzlo, vceraj bilo zelo toplo ) ezoj
13. avg 2009 18:32
A, ja, se to: po prihodu v tale college, recepcionist vprasa od kod sem, iz Slovenije, odgovorim, o, smo ze imeli eno punco tukaj iz Slovenije, tako da veste, nisem sam jaz pritegnjen, da se potepam po taksnih krajih, se tudi kaksna punca najde. Pa, ce sem ze pri puncah: vceraj pri vecerji, je bila ena gruca deklet, verjetno iz juzne amerike ( so hablale espanjol, pa tudi po tenu ), kolk je to bilo smeha in cebljanja, ja, mi mladi. ezoj
13. avg 2009 19:21
Sem z veseljem prebrala.
"Mladina" drži se (ne bom več rekla "starina").
Pozdravček!
13. avg 2009 19:30
Ežoj, ti si faca. Uživaj še naprej! korenckova
13. avg 2009 19:35
Priporočam slovensko morje, še posebej Izolo ali pa Ankaran. **Snoopyka**
13. avg 2009 21:17
Ežoj, nujno se vrni. Na forumu je tema o zmanjševanju dojk ( tu v Sloveniji rečemu tako žlezam na prsnem delu) in resno računamo na tvoje nasvete.
Pazi nase in se toplo obleči, da ne pokasiraš kakega virusa.
F r i n a
14. avg 2009 3:38
Ma frina, kaksno zmanjsevanje neki, a so znoreli. Glede vrnitve: delam na tem, pojutrisnjem me caka enainpol urna voznja na sever, tam ostanem tri dni in potem vrnitev v Toronto in domov. No, ja, vesel sem, da je se kaj bralk, da se niste navelicali, kadarkoli pogledas, pise, da iscem sobo. Mimgrede: poskusil sem tukajsnjo specialiteto Saskaton berry pie. http://www.google.ca/#hl=en&q=saskatoon+berry+pie& V eni trgovini, kjer pecejo kruh in druge reci, vidim dve piti. Vprasam kaj je to, prodajalka pravi, jabolcna pita. kaj pa tisto drugo, vprasam, ona pa neki rece. Pardon mee, recem ( po nase bi rekli bumbar(ka) povej se enkrat bolj razlocno : saskatchevan in kaj. Razlozi mi, da je to specialiteta od tukajsnjih jagod, oni recejo saskacevanska pita ( pranzaprav, namesto pita recejo lokalno ime za jagode, zaradi tega nisem razumel ), drugod je bolj znana kot saskaton berry pie. Danes sem si ogledal tale Edmonton, no nekaj vceraj, nekaj se danes. Skozi tece reka severni saskacevan ( to pomeni, da obstaja se kaksen, po meni dostopnih kartah trenutno tega ne vem in tezko ugotovim. Bil na obali reke in namocil noge, to mi pride kot neka obsesija. Reka sploh ni mrzla. Drugac, mesto je cisto, prosjakov precej manj kot drugje, meni se posebej ne dopade ( oprosti proxima, pa london gor al dol ), prdvsem ima visoke steklene neboticnike, pa se druge steklene arhitekture, kar meni deluje hladno. Jutar je v planu ogled policijskeg muzeja, pa en konec mesta, ki mu recejo West mal, nekaj oh in sploh ( najvecje parkirisce na svetu, najvecja kvadratura nevemzecesa, najvecje.......... ), no bomo videli. Potem nimam vec casa za Edmonton, pojutrisnjem imam prevoz za naslednjo destinacijo ob deseti uri. Vesel sem, da vas se nekaj ustraja, kot sem povedal pocasi se bliza konec poti. ezojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižota brez filtra
Burger s Kraljevo fit štručko