Prosim, če mi kdo lahko pove kakšne pregovore o kruhu. Nujno!!!
LP
Damjana
Prosim, če mi kdo lahko pove kakšne pregovore o kruhu. Nujno!!!
LP
Damjana
5. apr 2003 13:18
Kdor besede špara, kruha strada. Zarečenega kruha se največ poje.
6. apr 2003 0:13
Dober kot kruh.
6. apr 2003 10:30
- Kruh brez skorje je kot pivo brez pene. - Kruh jemlji iz zemlje, ne iz tujih ust. - Kdor ima kruha in vina, naj nikoli sosedu ne zavida. - Iz slabe pšenice ni dobrega kruha. - Kruh vsakomur daj, a ga od vsakogar ne jemlji. - Tudi drobtine so kruh. Sporočilo je spremenil(a) Riko dne 06. apr 2003 10:53:44
6. apr 2003 11:34
Najlepša hvala za pomoč! Riko, to verjetno niso slovenski pregovori, ali pa se motim. Če res niso, a mogoče veš od kod so? Še enkrat hvala! LP Damjana
6. apr 2003 15:57
Če kruhek pade ti na tla, poberi in poljubi ga! Ta je ziher slovenski! Lep pozdrav!
6. apr 2003 19:32
Človek pol sveta obteče, najboljši kruh doma se peče! Boljši suh kruh v slogi, kot pogača v prepiru! Iz te moke ne bo kruha! LP cervus
7. apr 2003 7:58
Mornarki kruh ima sedem skorij. in moj dodatek: ... in prav vse so trde! lp Davor
7. apr 2003 11:16
Damjana, prvi je amharski, drugi in zadnji sta finska, tretji in četrti italijanska, peti pa perzijski. Lp! Riko Vir: Vox populi
13. okt 2003 20:33
Kdor stradal ni,ne ve, kako kruh diši. Darja Darja JensterleKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Peresniki z omako puttanesca