2. mar 2009 12:43
Rimljanka, tole je off topic, je pa tvoj forte....kako se reče tisti lepi cvetlici z modrimi socvetji, ki lepo diši. Jaz jo poznam pod imenom jorgovan, skratka, kako se reče jorgovanu po slovensko? Vendelina jr.
2. mar 2009 12:43
Rimljanka, tole je off topic, je pa tvoj forte....kako se reče tisti lepi cvetlici z modrimi socvetji, ki lepo diši. Jaz jo poznam pod imenom jorgovan, skratka, kako se reče jorgovanu po slovensko? Vendelina jr.
2. mar 2009 13:17
Syringa sp. - navadni španski bezeg Strokovno ime rastline: Syringa sp. Slovensko ime: Navadni španski bezeg Hitrost rasti: normalna Višina in širina: 3 m, 3 m Zahteva po svetlobi: sonce Barva cvetov: Bela, vijolična Čas cvetenja: junij Talne zahteve: dobro odcedna tla Uporabnost: soliter Listopaden grm, ki razvija latasta socvetja. Le-ta socvetja so sestavljena iz majhnih cevastih cvetov, ki imajo zelo močan vonj. Cvetovi so lahko beli ali vijolični. Pri nas mu rečemo tudi- majnik. lp limona
2. mar 2009 13:33
elaphus je napisal/a: |
danes pa se komaj privlekla v službo, ker imam tak strašen "musklfiber" v stegnih, hehehe. LP cervus |
jaz tud, pa v rokah tudi...ahh, povsod!
Ognjič
2. mar 2009 13:33
''majnik'' ima več barv. od svetlo modre, do srednje vijolične, temno vijolične do bele. Imam doma vse 4 barve. mina20
2. mar 2009 13:34
Vendelina jr. je napisal/a: |
Rimljanka, tole je off topic, je pa tvoj forte....kako se reče tisti lepi cvetlici z modrimi socvetji, ki lepo diši. Jaz jo poznam pod imenom jorgovan, skratka, kako se reče jorgovanu po slovensko?Vendelina jr. |
http://www.youtube.com/watch?v=bVLCVcLKUKA
Pri nas se mu reče španski bezeg.
Ognjič
2. mar 2009 13:35
elaphus je napisal/a: |
danes pa se komaj privlekla v službo, ker imam tak strašen "musklfiber" v stegnih, hehehe. LP cervus |
jaz tud, pa v rokah tudi...ahh, povsod!
Ognjič
2. mar 2009 14:06
Iz katerega komada je Wajdovšna - imam blokado, se ne morem spomniti...? Vendelina jr. |
2. mar 2009 14:07
Iz katerega komada je Wajdovšna - imam blokado, se ne morem spomniti...? Vendelina jr. |
Wajdušna je center Jepavske doline, 6 kilometrov od Jepave v smeri proti Horici. (Ajdovščina, Vipavska dolina, Vipava, Gorica)
nola
2. mar 2009 14:13
Rimljanka, tole je off topic, je pa tvoj forte....kako se reče tisti lepi cvetlici z modrimi socvetji, ki lepo diši. Jaz jo poznam pod imenom jorgovan, skratka, kako se reče jorgovanu po slovensko?Vendelina jr. |
A ni to jasmin?
Meni je to najlepši oinj, razen šmarnic in hijacinte seveda. Imam bolj slab vonj, pa mi pašejo taki bolj močni.
Mamamia
mamamia
2. mar 2009 14:22
Srečne nekatere, ali tudi ne, ne bo treba delat .Pri nas je na vrtu še kup zmrznjenega snega,čeprav že diši po pomladi in danes zjutraj ko sva z psičko pohajali sem nabrala prve zvončke.Hura!!! Rada imam zimo še raje pomlad ko polje ponuja nam v slast REGRAD adalbertKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Rižek v poletni solati
Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom