V mlinu sem dobila ajdove luščine in me zanima, kakšen je postopek izdelave. Nekaj je bilo že govora o tem. Bi pa bila vesela, če mi lahko kdo natančno opiše postopek.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!
Lp
Mihaela
Mihaela007
V mlinu sem dobila ajdove luščine in me zanima, kakšen je postopek izdelave. Nekaj je bilo že govora o tem. Bi pa bila vesela, če mi lahko kdo natančno opiše postopek.
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!
Lp
Mihaela
Mihaela007
28. feb 2009 14:20
Sešiješ vzglavnik in napolniš z ajdovimi luščinami.Napolniš pa po želji,kako debelega želiš. renata69 http://renata69.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) renata69 dne 28. feb 2009 14:20:40 Sporočilo je spremenil(a) renata69 dne 28. feb 2009 16:56:00
28. feb 2009 18:50
Tudi moj mož je imel takega in sem ga po 3 letih uporabe vrgla v smeti.
Vsako leto sem ga poleti oprala, luščine vsipala v kad in jih lepo posušila, vse vsipala v novo prevleko...pa so tako bile grozne, da je vse skupaj končalo v smeteh. Zelo so šumele, smrdele....skratka katastrofa.
Ne vem, mihaela, probaj....pa boš videla.
Kyara
28. feb 2009 20:42
Hvala lepa, bomo sprobali pa bomo vidli kaj bo! Mihaela007
13. apr 2012 12:00
Kje se dobi ajdove lupine/luščine?
Ni treba da so sterilno čiste (ali bio), ker bi jih uporabila za zastirko.
rdkapica
13. apr 2012 13:40
V mlinu.
tulka
16. apr 2012 11:46
Kje v okolici Ljubljane je kakšen mlin, ki melje ajdo?
rdkapica
29. okt 2012 10:18
Luščine se lahko kupi tudi preko spletne strani:
so termično obdelane in sortirane.
lp
Daria60
23. okt 2018 11:36
Priporočam vzglavnike od Ajdovih sanj (www.ajdovesanje.com). Imajo popolnoma čiste in prekuhane ajdove luščine, tudi prečiščene pirine luščine. Prodajajo tudi v trgovinah Sanolabor. Njihove ajdove ima naša cela družina že od leta 2003 in zamenjamo jih vsakih 5 let. Na vzglavnik se tako privadiš, da brez njega več ne moreš in jih vozimo tudi s sabo na dopust. Preverjeno odlični in še v prekrasni embalaži. Strošek poštnine imajo v ceni.Toplo priporočam
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pesto palačinke
Palačinkina torta z malinami