27. feb 2009 21:10
No ja o Turčiji bi se pa dalo kar nekaj povedati. Mi tja hodimo, ker je ceneje kot na Hrvaškem. Pa imam mejo samo 30km daleč.
Recesija....ja ta beseda se mi zdi je postala modna muha po časopisih in TV-ju. Saj se delo najde, če je kdo ostal brez dela. Samo je hudič, da ljudje nočejo delati kar koli. Češ, niso za to v šolo hodili, da bi kaj takega delali, ker jim je izpod časti. Poznam en kup ljudi, ki tako mislijo. S tem ne mačam vsae v en koš, jih je pa res ogromno. Poznam pa tudi ljudi, ki bi nujno rabili pomoč na domu, pa kakšno pošteno kosilo skuhano, pa malo jim je potrebno počistiti, se z njimi pogovoriti...pa bi še plačali to, pa nobenega ne dobijo. Na žalost.
Mene zaenkrat to stanje ni prizadelo. Imam solidno službo in že od otroštva sem vajena skromnosti, kljub temu, da sem tudi jaz zrasla in se šolala, ter delala v Yugi. Ta skromnost se me še naprej drži, sem pa našla še eno dodatno delo. Je pač delo, denar pošteno zaslužen in obdavčen pa šparam. Ne vem, mogoče za kakšen priboljšek, morda dopust....kaj pa vem. Pa imam v dva šzudenta, katerima je potrebno zagotoviti dvoje stanovenje in stroške pokriti, pa jesti tudi morata, se peljati v kraj šolanja....tako da nobenemu ni lahko. Ne prej in ne danes.
Zato kar korajžno....glavo gor in gremo delat. Na zahodu je to nekaj povsem normalnega, predvsem pa na severu, kjer skoraj vsi dodatno nekaj delajo.Poglejte, Finsko, Švedsko...Kanado....
Kyara