Mene pa zanima ali se sme zamrzniti sir. Dobila sem večjo količino sira pa se bojim, da se bo prej plesen napravila, kot bomo sir porabili. Mislila sem, da bi ga razrezala na manjše kose in ga dala zamrznit. Ima kdo kakšne izkušnje?
jabolko44
Mene pa zanima ali se sme zamrzniti sir. Dobila sem večjo količino sira pa se bojim, da se bo prej plesen napravila, kot bomo sir porabili. Mislila sem, da bi ga razrezala na manjše kose in ga dala zamrznit. Ima kdo kakšne izkušnje?
jabolko44
27. feb 2009 9:51
Struktura ni ista, pokvari se ne. Sama sem pred kratkim zamrznila kozji sir in sem bila prav pozitivno presenečena, okus je bil isti, trdota pa tudi.
Drugače sem kupljenega kravjega (običajen sir) naribala in zamrznila, da sem ga imela potem za raznorazne lazanje ali pice.
Mozzarella in gorgonzola sta tudi bili ok.
Loni Makaroni
27. feb 2009 10:00
Jaz sem ga zamrznila in je bil ok.
27. feb 2009 11:05
Jaz tudi. Sicer bi se mi pokvaril, pa sem probala. Vse ok (dokler ga ne daš v mikrovalovno odtalit ). Mac
27. feb 2009 12:06
Samo ne ga prav dolgo šparat.. nekje tri mesece pravijo. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
27. feb 2009 12:49
Zanimiva ideja - zamrznit sir. Nisem še nikoli poskusila... travica85
27. feb 2009 19:33
mislite da se da zamrznit tudi gorgonzolo? zuzek
27. feb 2009 19:39
Zuzek, jaz je še nisem, jo je pa Loni. LPLoni je napisal/a: |
Struktura ni ista, pokvari se ne. Sama sem pred kratkim zamrznila kozji sir in sem bila prav pozitivno presenečena, okus je bil isti, trdota pa tudi. Drugače sem kupljenega kravjega (običajen sir) naribala in zamrznila, da sem ga imela potem za raznorazne lazanje ali pice. Mozzarella in gorgonzola sta tudi bili ok. Loni Makaroni [rozica] |
27. feb 2009 19:47
Pri nas smo tudi že zamrznili sir in je bil odmrznjen čisto ok. Margot
27. feb 2009 19:49
Jaz imam vedno rezervni kos parmezana v zmrzovalniku. Se obnese, mogoče je po odmrzovanju malenkost bolj krhek. Ga pa ne hranim dolgo.
nolaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci
Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami