7. feb 2011 9:42
Malo sem prebrala temo in se moram oglasiti še sama.
Najprej naj povem, da sem vegeterijanka (laktovegeterijanka-torej mlečni izdelki ja in jajca ja, čeprav že od malih nog ne uživam živalskega mleka, vzgojena sem v prepričanju, da to ni za ljudi). Za takšno življenje sem se odločila ravno zaradi industrializacije živalskega življenja. Meni osebno je to, kar se dogaja z živalmi in ignoranca s strani potrošnikov češ "sej so sam kure, sam krave itd" ogabna! Niti zamisliti si ne morem kako lahko to jeste (tisti ki jeste). Kaj sploh jeste? Ali vse to veste? Se imaste tko zlo malo radi? Svoje otroke hranite s tem? Da o negativni energiji, ki jo z vnosom takšne hrane, ki se je redila v totalnem trpljenje niti ne pišem.
Najbolj mi gredo pa na živce ljudje, ki jim ni mar za vse to. takšnim ni mar za nič, razen zase. Takšni jedo meso vsak dan, ker je poceni in si ga lahko privošči. Takšen človek naj tudi umre, zdravstvo bi enostavno moralo ukiniti zdravljenje za takšne ljudi, ker dejansko je sam kriv da je zbolel. Meso se ne je vsak dan, trikrat na dan (poznam takšne ljudi, ki ga jedo trikrat na dan). če bi ga jedli 2 krat na teden bi ga lahko v prosti reji pridelali za vso dosti. Požrešnost pa ima svojo ceno in plačujete jo vsi, ki kupujete jajca iz baterijske reje, hlevske reje, piščance iz reje, goveje meso od krav, ki živijo na meter krat meter, mleko teh krav itd...
In ja, se opravičujem če sem koga prizadela. In ja, vsi ki to kupujete, ki ne berete deklaracij in vas zanima sam čim nižja cena, morate vedeti da je to cena vašega življenja in življenje vših bližnjih. Kakšen je pa vaš odnos do živih bitij se pa lahko samo vprašate? Z bojokotom nezdravih izdelkov bodo izginili. Brez ponudbe ni povpraševanja...stara fora.
V 21 stoletju smo, obnašamo se pa še slabše kot v srednjem veku.
In končno še vprašanje? Kje se lahko dobi piščanec ali pa puran iz proste reje, moj partner je mesojed in bi rad kupil.
Arnela.O