11. mar 2009 9:18
draga ognjič, res ne bi rad polemiziral, sploh na tak način! vse kar sem napisal je, da so piščanci na trgu, pa čeprav niso iz perutnine ptuj ali njenih podrastkov hlevski piščanci, vzgojeni s krmo za piščance, kjer je le malo žit in če želiš piščance vzgojit za ceno, ki jo desežejo na trgu ni šans, da so vzgojeni počasi brez hormonov in ker so hlevski, skoraj nemogogoče brez antibiotikov. sorry, to je realnost! in tudi gospa na trgu ne trdi drugače... saj bi drugače zavajala potrošnike! seveda pa verjamem v kmečko delo. in sploh v slovensko blago. kupujem pri slovenskih ekokmetih praktično vso zelenjavo. in ne tolčem čez vse slovensko, ker potem ne bi iskal slovenskega eko / prostoživečega piščanca amoak bi se vsake toliko zaplejal čezmejo pa bi bilo... ker sem na žalost v službi ponavadi po večera in velikokrat tudi čez vikend mi ne ostane dosti časa za kaken lasten projekt vrta ali celo kmetovanja in skakanja cez pol slovenije do tistega kmeta, ki zase in svoje sosede včasih kakšneg piščana "fenta". je pa med piščancem in kuro kar velika razlika. saj veš pečen piščanec in kurja juha! in kmečko kuro je veliko lažje dobit, s tem si ne belim glave! kajti kmetu pomeni kura veliko donosnejši vir dohodka, saj nosi jajca... naj bo zdaj dovolj, ker ne bom dokazoval, da verjamem v kmečko delo in zaupam slovenskemu blagu. če kaj, z izjemami verjamem, da je nivo slovenske živilske industrije in standardi na zalo visokem nivoju, tako glede higiene in kvalitete. zmanjka jih pri raznovrstnosti in t.i. niššnih produktih, ker je trg premajhen, mi pa preveč zaplankani, da bi tržili v evropi. so pa slovenski vinarji čisto druga zgodba... ampak tu se pogovarjamo o piškah... ;) cellnet