8. feb 2012 19:02
Z mojim pa si enodnevni odklop privoščiva v Orhidelii - Podčetrtek. Drug svet!!
Že ko prideš na blagajno in poveš, da želiš v Orhidelio, pokličejo nekoga, ki te pride iskat, te popelje v notranjost in najprej dobiš plašč in veliko brisačo, nato pa ti razkaže kje je kaj. Všeč nama je topla voda v kateri lahko poležavaš in te ne zmrazi že po dveh minutah. Bazeni so okrogli ( pravzaprav ni nikjer nekih ostrih linij, robov ) in veliki, vse povsod so ležalne površine s šobami za vodno masažo, povsod nekaj teče iz stene, stropa... tiha glasba in ptičje petje. Nobenega dretja, vsi govorijo potiho - prav zanimivo. Tudi ni otrok - pa ne me narobe razumet, ampak ob kričavem otroku, ki poleg tebe skače v bazen pač ne moreš dati misli na pašo. Bazeni so tudi zunaj, pa ležalniki. In vse je v posebnem sklopu, da ni zijal od zunaj.
In ležalniki - mmmm, takšni in drugačni, široki za dva, široke mehke postelje, ležalne vreče, vodne postelje,....posebni prostori za popolno sproščanje - popolna tišina, ležalniki, toplota...
Ah, ja, pa savne so v istem sklopu - več različnih, velike, nobene gneče. Nekateri vodeni programi so zastonj, nekatere je potrebno doplačati - ampak le kakšna dva evra. Restavracija z dobro hrano in pijačo ter sladicami.
Midva si izbereva kakšen prav posebno zoprn dan - zadnjič je bilo -10 in še veter je norel - ti pa ležiš na toplem in mehkem, srebaš sorbet in si misliš, kako bi lahko tako užival še dooolgo....
Mislim, da se najbolj izplača vzeti celodnevno karto s kosilom - 34€ ( med tednom ). Za kosilo je bilo zadnjič: zelo dobra goveja juha s fritati, široki rezanci z bučkami, malancani in popečenimi pišč. prsmi, ter sladoled za desert.
Če kdo misli, da delam reklamo, me kamot zbriše.
LP
http://zaspancki.si/