23. feb 2009 22:36
Tudi sama sem imela probleme z nespečnostjo v času po drugem porodu. Malo hormončki, malo živčki .... Ko sem zagledala posteljo, se mi je to zdela najhujša stvar, ki se mi lahko zgodi. Začelo se je nekako tako, otrok se je zbudil, sem uredila vse potrebno, se vlegla, nisem takoj zaspala in spet se je zaslišal glas iz posteljice in tako naprej, do zvonca budilke. To se mi je ponavljalo kakšnen mesec. Bila sem popolnoma izčrpana. Takrat mi je prijateljica (zdravnica) prinesla tablete Sanval. Saj ji ni bilo težko ugotoviti, kako težko skrbim za dom in dojenčka. Bala sem se jih kot hudič križa. Nekega večera pa sem se le odločila in eno pogoltnila. Spala sem in se spočila. Nslednji večer še eno in tako naprej, po enem tednu sem tableto prerezala na polovico in ta teden goltala 1/2 tabletke. Takrat sem en večer v družbi prijateljev spila nekaj kozarcev vina in pozabila na tableto in brez nje mirno zaspala. Od takrat teh tablet več nisem rabila, razen v zelo zelooo redkih primerih, ko nisem mogla zaspati, sem si odlomila 1/2 in je bilo O.K. Sedaj je od tega že 13 let. Tisto škatlico s preostalimi tablatkami sem vrgla, ker jim je potekel rok. Tudi sedaj se zgodi, da katero noč slabše spim, vendar je to le ena in se ne poslužujem nobenih medicamentov, razen toplega mleka in medu. Takrat pa je bila ta tableta zame veliko olajšanje in pomoč, ker taka nenaspana mati dveh otrok nisem mogla funkcionirati. Mirno in zasanjano noč vam želim Sonce sonce51