20. feb 2009 11:28
Vendelina, fazon tele torte je v tem, da narediš eno veliko sočno okusno torto kockaste oblike, ki jo nabrizgaš z masleno kremo v vzorčku čokolade, na vrh pa okrasiš z nekaj jagodami, da izgleda, kot da so v košarici jagode - potem pa torto razrežeš, košarice ni več, ampak uživaš samo v okusni torti, ki je bila spodaj.
Vem, da ti ne maraš tako dekoriranih tort, da je vse tu mač informejšn in da bi bilo čisto dovolj potegniti stopljeno čokolado s silikonskim čopičem navzgor po obodu... ampak veliko ljudi še vedno obožuje torte, ki nekaj predstavljajo, ki imajo drugačno obliko ali pa so celo kičaste. Sploh so priljubljene tiste, v katere zapičimo plastično punčko, ki se je do takrat valjala bogve kje. Pa ne marajo tega samo plitvi in neizobraženi ljudje, ne boš verjela, danes moram narediti za visoko izobražen premožen in drugače resen par (ki je včasih tudi za hece) torto z joškicami, ki jo bosta podarila prijatelju za abrahama. Njihova želja pač je, da torta izgleda erotično. Sicer upam(in tudi verjamem), da je za take štose tudi obdarovanec, ni pa to moja skrb. No, želela sem le povedati, da skoraj vsak potrebuje v življenju tudi eno dozo kiča, pa če je to v tortah, oblačilih, nakitu, ličilih ali obnašanju.
Aja, pa še dodam... sicer nimam navade delati zelo kičastih tort, od mojih "strank" jih tudi nihče na srečo ne zahteva, ampak imam prijateljico, ki ji dobi kurjo polt in ostane brez besed, ko ji prinesem torto, ki jo je naročila. Potem pa me pokliče še nekajkrat, če mi je slučajno pozabila povedati, kako je bila torta dobra. Za pito s skuto in jagodami bi vsekakor klicala, da je bila dobra, efekta "kurja polt" pa nebi bilo...
matilda
Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 20. feb 2009 11:33:14