ali res če frišno meso namočiš v mleko,da odvzame tisti smrdljiv vonj?lp
srcektorta
ali res če frišno meso namočiš v mleko,da odvzame tisti smrdljiv vonj?lp
srcektorta
18. feb 2009 11:55
Kateri smrdljivi vonj? Sveže meso nima smrdljivega vonja.
Atina
18. feb 2009 11:58
Jaz vem samo, da če jetrca namočiš za eno uro v mleko, so potem mehka kot puter. Preizkušeno. Za ostalo meso pa nisem slišala.
18. feb 2009 12:00
Nekateri ledvice pred pripravo čez noč namočijo v mleku, da odvzame smrdljiv vonj...po urinu...lastnih izkušenj pa nimam, pri nas ledvice dobi maček, pa še on se zmrduje.
LP, V.neznan uporabnik
18. feb 2009 16:16
meso ki smrdi ni primerno za prehrano. ledvice pa se napol prerežejo in namočijo v mleko.mleko prevzame duh po urinu.pa lep pozdrav. hmm
18. feb 2009 16:22
Sveže meso pa ja ne smrdi! Jetrca so pa trda, če jih predolgo kuhaš...
Vanja
18. feb 2009 16:30
halo, frišno meso pa smrad ???? Ja srcektorta kakšnega mesarja pa imaš ? Sveže meso ima prijeten duh, po katerem se ti nabere slina v ustih ne pa da bi smrdelo. Tko da, vprašanje je povsem odveč. LP hedonist
18. feb 2009 16:38
Mogoče pa z "frišnim" mesom misli na neobdelano meso (in ne na svežega) in, ja če "neobdelano" meso čaka na obdelavo predolgo, mislim, da ti proti vonjavam in bakterijami mleko ne pomaga...
18. feb 2009 21:55
Vanja_v_ZDA je napisal/a: |
Sveže meso pa ja ne smrdi! Jetrca so pa trda, če jih predolgo kuhaš... [pika] Vanja |
19. feb 2009 3:53
Frišno meso nima kaj smrdet in ob pravilni pripravi nima niti kaj biti trdo. Trdo je edino meso od stare živali. Tudi jetrca so mehka, če jih normalno pripraviš in tik preden gredo na krožnik posoliš. Ledvičke pa jaz najprej 15 minut kuham, nato vodo odlijem in ledvičke operem pod tekočo vodo, nato jih poljubno pripravim.
Ne vem, zakaj bi meso moral namakati v mleku? Razen, keo sem napisala, če je žival (svinja, krava, kokoš, zajec....) stara in je meso trdo in žilavo. Samo tako meso pa dan danes res že bolj težko dobiš.
Kyara
19. feb 2009 6:24
Pri nas smo v mleko dajali le divjačinska jetra, za meso še nisem slišala, da bi ga kdo dal v mleko. Damo pa pogosto v olje kakšen zrezek ali kos mesa, ki ga ne porabimo takoj. Če ima meso samo malo vonja (npr. mleto meso dobi vonj že drugi dan, če ni obdelan s konzervansom, kot npr. tisto, ki ga kupimo pakirano), potem pri kuhanju uporabi kakšno začimbo več. Če pa meso res smrdi, pa je bolje, da ga ne jeste. matildaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hummus namaz
Kaneloni s piščančjim mesom in kislimi kumaricami