Pozdravljeni,
od 1.10.2008 sem zaposlena za nedoločen čas. Delodajalec me je danes obvestil, da zame v podjetju ni več prihodnosti in da sem tehnološki višek.
Od mene podjetje želi, da podpišem sporazumno odpoved in da kljub 3-mesečnemu odpvednemu roku zapustim podjetje konec marca. Za to so mi pripravljeni "šenkati" eno mesečno plačo.
Tu pa mi nekaj ne gre v račun. Če danes, 17.2 podpišem sporazumno odpoved imam pravico ostati v podjejtu do 17.5 (3-mesečni odpovedni rok), kar pomeni da imam pravico do dodatnih treh mesečnih plač.
Če pa podjetje zapustim z 31.3. potem dobim samo še marčevsko plačo in pa tisto "šenkano".
Prav tako sem izvedela, da če podpišem sporazumno odpoved, da se odpovem vsem "bonitetam" na zavodu, regresu, zavarovanju itd. Nadomestilo mi baje zaradi samo 4 mesečne delovne dobe sploh ne pripada. Kako je pa z zavarovanjem?
Prosim svetujte mi, če gre v tem primeru za po domače rečeno nateg.
V zadnjih tednih se je v medijih namreč veliko pisalo o tem, da naj ne podpisujemo sporazumnih odpovedi.
Kaj menite, bi bilo najbolje da se pustim odpustiti in se odpovem tisti šenkani dodatni plači?
Prosim za karkšnikoli nasvet. Za jutri sem sicer dogovorjena z odvetnikom, vendar povprašam še tu, če se je komu že kaj podobnega pripetilo.
Hvala v naprej za odgovor
egotrip