15. feb 2009 19:21
Pa je Vendy spet poskrbela za razburjenje z zanikanjem "tradicionalne" hrane...
Pravzaprav se z marsikatero njeno mislijo strinjam, predvsem s tem, da nas etnologi posiljujejo, da je to edina prava slovenska hrana... in v isti koš sodijo tudi vsi "tradicionalni" slovenski običaji tipa "kmečka ohcet", "kravji bal" ipd. Kot da smo bili Slovenci vedno samo neki neuki kmetje in pastirji... Pa tudi o kleju bi se res dalo kaj pripomnit.
Sicer pa imam kar rada "tradicionalno" slovensko hrano. Strinjam se, da bi bilo dobro vedeti, iz katerega konca si doma, ker ima vsaka pokrajina svoje značilnosti.
Vendini predlogi so odlična osnova za "sodobno" slovensko hrano, od "tradicionalne" pa bi jaz za večerjo stavila na ajdove žgance z mlekom - v dobi poveličevanja müslijev idr. žitaric se mi zdi to primerljiva, a dosti boljša reč... pa še v instant obliki se dobijo.
Naslednji večer pa regrat s krompirjem in ocvirki/zaseko - po mojem bo za belgijskega študenta kar zanimiva izkušnja, da si solato lahko nabere sam; pa tudi pogled na kakšen travnik, kjer se pasejo sodobni Slovenci je lahko prav zanimiv .
Nasja