Aloha, sem začetnik zato sorry... A mogoče kdo ve kakšno vino točno se potrebuje za vinski šodo? Sladko, kislo... Hvala za vsako informacijo
LIKE MIKE
Aloha, sem začetnik zato sorry... A mogoče kdo ve kakšno vino točno se potrebuje za vinski šodo? Sladko, kislo... Hvala za vsako informacijo
LIKE MIKE
13. feb 2009 17:20
Pri nas vinski šodo delamo z belim polsuhim vinom, še boljša varianta pa je z albanskim konjakom. Lep pozdravček vsem. fuksija
16. feb 2009 16:20
Za šato se lahko uporabi belo ali rdeče vino. Če se uporabi rdeče vido, je šato lepe barve - posebej, če se uporabi teran.neznan uporabnik
16. feb 2009 19:52
fuksija vinski šodo se ne da narediti z konjakom.pa lep pozdrav. hmm
17. feb 2009 10:24
To s konjakom tudi jaz prvič slišim. Ne vem zakaj bi se reklo VINSKI šodo, če ne bi bil z vinom. Mi imamo najrajši takšnega z rdečim vino - iz domačih (štajerskih) brajd. Klea
17. feb 2009 10:44
Ime me ne bega ,saj se temu zvarku lahko preprosto reče šodo. Bi pa tudi jaz rad vedel kako se ga naredi z konjakom in bi bil vesel, če bi fuksija to napisala. Hvala in lp. hedonist
17. feb 2009 11:03
Šodo je zelo podoben francoskemu sabayonu in italijanskemu zabaglione. Osnovni recept predlaga belo vino, vendar se lahko to nadomesti tudi z drugimi alkoholnimi pijačami. Uporablja se šampanjec, sherry, marsala, konjak,... fresh
17. feb 2009 11:11
Pri nas delamo (oziroma delajo, jaz zadeve ne maram) italijansko verzijo crema zabaione uradno imenovano, s sherryjem ali marsalo, kot je fresh napisala.
Loni Makaroni
17. feb 2009 11:18
Bi kdo napisal še recept?
Hvala
Bojana
17. feb 2009 13:06
fresh je napisal/a: |
... vino, vendar se lahko to nadomesti tudi z drugimi alkoholnimi pijačami. fresh |
17. feb 2009 13:30
Od tega sem pa jaz zrasla, ko nisem imela zob (ko so mlečni odpadli) - seveda brez vina. Eno jajce, žlica sladkorja, stepanje do take prijetne pene in to je to. Pripravila sem si sama, ko sem prišla iz šole (kak 1., mogoče drugi razred). Pravi šodo se pa dela nekako bolj komplicirano.
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdov kruh z orehi
Bučke s sirom