Mene pa zanima, koliko ste ženske informirane o darovanju jajčnih celic v Sloveniji. Gre za to, da lahko vsaka ženska, ki je zdrava in v rodni dobi daruje te celice in s tem omogoča materinstvo drugim ženskam, ki zaradi različnih razlogov svojih jajčnih celic nimajo. V Sloveniji so ženske zelo slabo informirane glede tega (kolikor sem gledala na različnih forumih) in zelo pogostokrat morajo te "neplodne" ženske na poseg v tujino (predvsem Češka). Upam, da veste, da ženske spolne celice nastajajo samo do rojstva, medtem, ko moške do same smrti. Prav bi bilo, da bi čimveč žensk izvedelo za to možnost in s tem omogočilo neplodnim parom precejšnje olajšanje (v tujini so to zelo veliki stroški, potovanje...). Ko sem s petnajstimi leti hudo zbolela, mi ni nihče od zdravnikov svetoval zamrznitve jajčnih celic. Zdaj pri štiriindvajsetih pa sem naročena na preiskave o stanju teh celic pri meni, ker nama s fantom ne uspe najina največja želja. Kolikor sem hvaležna zdravnikom, ker so mi rešili življenje, spet toliko ali pa še bolj sem nanje besna, ker mi takrat nihče ni povedal o možnosti zamrznitve celic zaradi možne neplodnosti, ki je posledica agresivnega zdravljenja bolezni.
pe3ca