Pripravništvo

majcica  

član od: 16.4.2007

sporočila: 3

tema odprta - 12. feb 2009 20:49 | ogledi: 3.383 | odgovori: 13

Pozdravljeni,

Zanimam se za pripravništvo za srednjo zdr. šolo. Začela bom pošiljati prošnje, pa me zanima je potrebno poslati prošnjo tudi na ministrstvo, ali samo v institucije? Se pripravništvo plačuje ali je volontersko? Kaj vse naj napišem v prošnji?

Ima kdo kakšne izkušnje s sprejemanjem pripravnikov v ljubljani?

Najlepsa hvala

Maja

majcica

majcica  

član od: 16.4.2007

sporočila: 3

12. feb 2009 21:05

To je za šolstvo.... Jst rabim za zdravstvo :) majcica

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

12. feb 2009 21:10

Zakaj pa ne vprašaš na svoji šoli? Našim, ki so se odločli za pripravništvo je vse povedala in razložla... Petya

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

12. feb 2009 21:12

Moja hčera je poslala prošnjo samo na zdravstvene institucije.Pripravništvo pa je opravila v bolnišnici. Lp mamazeljka

chappy  

član od: 3.7.2007

sporočila: 556

13. feb 2009 12:00

Delam v dso imamo tudi pripravnike.Dobijo plačo,mislim,da 70 ali 75 procentov ,ki jo omajo zdravstveni tehniki.Če želiš lahko v ponedeljek povprašam našo pripravnico. chappy

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

13. feb 2009 13:26

majcica je napisal/a:
To je za šolstvo.... Jst rabim za zdravstvo :) majcica

Čakaj, na Srednji zdravstveni šoli menda ima tudi Ministrstvo za šolstvo kaj zraven???

Sploh pa, saj NISI povedala, kakšno pripravništvo te zanima in meni je povsem logično, da ima šole "čez" pač šoslko ministrstvo.

rimljanka - zasebno mnenje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. feb 2009 16:44

@majcica: vprašanja ne razumem. Ali imaš v mislih neko obvezno prakso, ki spada v sklop šolanja - to bi ti morali povedati v šoli - ali pa si končala srednjo zdravstveno in zdaj iščeš prvo zaposlitev in jasno je, da boš ob prvi zaposlitvi najprej pripravnica, potem boš pa naredila pripravniški izpit....Skratka, katero vrsto pripravništva imaš v mislih? Ker, če si naredila srednjo šolo, potem je logična pot iz srednje šole do zavoda za zaposlovanje (kjer se prijaviš kot iskalec zaposlitve). @rimljanka: lady, a ti vidiš, kako v srednji šoli manjka en program za učenje, kako postati funkcionalno pismen državljan? Vendelina jr.

balu  

član od: 26.1.2006

sporočila: 464

13. feb 2009 19:41

Čeprav tega programa,, kako postati funkcionalno pismen državljan ,, v srednji šoli nisem imela sem majcicino vprašanje razumela. Mislim pa,da imate tam v Lj zopet nasičen zrak ,da si delate norca iz srednješolcev. Balu-zasebno mnenje balu

petardica  

član od: 15.9.2008

sporočila: 728

13. feb 2009 19:56

spraševala je za pripravništvo-to je po končanem šolanju....praksa pa je še v sklopu šolanja a ne? petardica

mamazeljka  

član od: 29.3.2006

sporočila: 462

13. feb 2009 21:15

Sem pozabila omeniti,da je hčera opravljala 4 mesece pripravništva brezplačno ( volontersko):prevoz je dobila povrnjen in malico je tudi dobila.Je pa morala 14 dni opravljati pripravništvo v bolnišnici SG tam pa še malice ni dobila in prevozne stroške smo morali sami kriti.Zadnja 2 meseca pa je dobila plačano 70% od plače zdravstvenega tehnika.Strokovni izpit na koncu pripravništva je v dveh delih in sicer v bolnišnici kot praktično in potem še pred strokovno komisijo. LP mamazeljka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti