5. feb 2009 2:36
Vendelina jr. je napisal/a: |
Ne, tistega salona, kjer so delali modrce po mei na današnji Slovenski že dolgo ni več....po moje ga je mamaF videla v zadnjih dnevih obstoja. Vendelina jr. |
Se spomnim tega salona, v izložbi sta imeli vedno kakšne napol ortopedske komade v marelično roza barvi.
Moja ljubljanska nona je bila večji del življenja njuna stranka, lepše linžerije še nisem videla.
Ene muntadine bokser in nekaj med modrcem/kombinežo iz temnoplave svile sva s sestro smuknili s štrika v kleti, kjer so sušili delikatno perilo.
V tej opremi sva načrtovali obiskati takrat popularno plesišče na našem koncu, Taverno v Portorožu.
Seveda so naju zalotili, afera je rezultirala v obisku omenjenega salona, kjer sta naju sestri podrobno izmerili in nama vsaki izdelali komplet po želji.
Plačala je moja mama, midve sva pa obljubili različne stvari, se ne spomnim več vseh, gotovo pa da nikoli več ne bova kradli noninega perila s štrika v kleti in da se ne bova več grdo obnašali pred izložbami in tudi nasploh.
Moje muntadine in srajco tipo kombineža sta sestri sešili iz sive svile. Nikoli tega nisem nosila kot perilo, vedno kot uniformo na rock koncertih in ko sem oblačila prerasla, sem jih dala naprej, lansko poletje jih je nosila hčer moje sestrične.
nola