17. feb 2009 20:54
Vilma, glede očal se boš morala stilsko odločiti ali boš posnemala Tarika Filipovića (če gledaš HRT, veš na kaj se referiram), ki ima kakih 30 očal in jih usklajuje s srajcami.....ali pa boš sledila ekzemplu od Začetnice. Stvar stila in karakterja bolj kot stvar denarnice. Namreč, če so ti tista očala okej, jih lahko nosiš povsod, če pa misliš, da bo treba kombinirati, boš pa slejkoprej investirala v dodatna očala z malo bolj konzervativnim okvirom.
Težava korekcijskih očal je predvsem v tem, da takrat, ko probavaš različne okvirje, praviloma ne vidiš, kako gre okvir na obraz (ker če bi kolikor toliko natančno videl, potem očal sploh ne bi potreboval). Zato se mi zdi bolj pomembno, da so kolikor toliko usklajeni oblika obraza, okvir in frizura, to, kako se pa okvir sklada z barvami oblačil, je pa manj pomembno.
Drugo, na kar bi rada opozorila, je stvar osebnega stila. Sem poskusila (v upanju, da ni trinnysuzannasto ali timgunnovsko) na začetku tega topica povedati: dame, spoznajte sebe, poglejte se z veseljem (ne ubijalsko kritično gledati na trebuh in stegna, poskusite biti pozitivne) in to počnite toliko časa, dokler se ne boste imele res rade. Ker potem bo več verjetnosti, da boste vedele, kaj vam pristoji in kaj hočete s svojo pojavo sporočiti.
@spagon: na tisto električnomodro oblekico (dober nakupovalni izbor) grejo tako črni dodatki, kot totalni kontrast (oranžna), lahko tudi za kakšne odštekan event kombiniraš tako, da imaš čevlje ene barve, nogavice druge, oblekica je modra, torbica je pa še kakšne rumena zadeve (skratka, lahko za popoldne in zvečer potenciraš do ekstrema, za dopoldne ti pa odsvetujem, ker boš izpadla totalno neresno). Čeprav, glede na tvoja leta se mi zdi še najboljši presek med ekonomijo in emšotom to, da zadevo kombiniraš z balerinkami električno modre barve (vidim ta artikel po mestu v zelo korektnem cenovnem razredu) in eno svetlečo veliko torbico (zlato ali pa srebrno), ki gre na več-ali-manj vse živo. Lanski modeli velikih torbic so še vsi zelo nosljivi, pa še cenejši so.
Glede las: predvsem je važno, da so lasje zdravi. Ob predpostavki, da so lasje zdravi, se lahko lotimo modnih trendov. Stopničasto striženje prenese pramene, kare striženje (ali po naše, paž) pa nekako in prameni pa niso srečna kombinacija. Prameni so tudi super za to, da se prelisiči močnejše sivenje. Skratka, punce pri 60-ih se naj kar odločajo za pramene v več odtenkih blizu njihove naravne, ker se tako barvanje lepo obnavlja na 6 tednov, medtem ko bi se siv narastek videl že po treh tednih (modrost moje mame, ona že ve). Glede izbire barv je pa tako, da imajo vse temnolaske eno fazo, ko bi bile rade blond (in potem tudi so) in nekoč pridemo ženske tudi v fazo, ko nehamo skrivati svoj IQ in se nahamo barvati na blond
. Sicer je pa barvna paleta široka . Puncam s temnimi očmi in lasmi toplo odsvetujem zelo blond barvanje (ker bodo izgledale kot Siciljanke, ki bi bile rade Švedinje) in zelo svetlopoltim puncam toplo odsvetujem barvanje na črno (ta virus je bil njega dni močno prisoten na Primorskem) in puncam, ki so starejše od 18 let odsvetujem uporabo živo rdeče barve na laseh. Pa električno modre tudi.
Vendelina jr.