3. feb 2009 14:11
čebulka je napisal/a: |
.
tortica,naj ti povem da sva oba z možem bolj buckasta tako da me je včasih sram da ljudje mislijo da nič ne hraniva najinih otrok.
je pa res,tortica da se preveč sekiram in sem z živci čisto na koncu zaradi teže.
še ponoči se ne odpočijem ker je mala skoz na joški.
hvala še enkrat za vse nasvete in lep dan vam želim
hvaležna bom še za kakšen nasvet!!!
čebulka |
Draga moja, tole sicer ni odgovor na osnovno vprašanje, spada pa pod tisti "dodatni nasvet". Lepo daj otroka "dol z joške" in medtem naredi seznam tega, kaj vse te sekira in živcira. Kar lepo po vrsti napiši si seznam skrbi. In potem ga po 15 minutah preberi in no, kako ti zgleda. Ali je na seznamu KAJ za kar se RES splača sekirati? A se v resnici splača eno sekundo življenja posvetiti temu, "kaj si bodo ljudje mislili". A si ti, ko vidiš na cesti nepoznano familijo, kjer sta bolj okrogla starša in zraven otroka, karkoli misliš o njih? No, vidiš. To isto, skratka nič, si mislijo "drugi ljudje o vas". In če dobro premisliš, ali v resnici imaš kak problem? Bodi hvaležna za to, da imaš dva zdrava otroka, streho nad glavo, polno shrambo in te stvari. Ker, če na zdravi vsakdanji situaciji delaš živčke, kaj ti bo pa ostalo ko se bo RES kaj zgodilo? Ker kolikor imamo vsi krasno življenje,vedno je možnost, da se to v trenutku spremeni s kakšno res hudo stvarjo.
Praviš, da si živčna in da slabo spiš in si utrujena....Kolikor poznam dojenčke, ti krasni mali ljudje imajo eno posebno "anteno" in takoj začutijo, če je s kom kaj narobe. Če si ti živčna in prestrašena, ta tvoja punča to začuti. In te vprašam: a bi ti z guštom jedla, če bi bil poleg tebe za mizo sedel eden blazno živčen? No, vidiš, vsakega mine. Zakaj potem misliš, da tvoja punčka bo pa jedla? Glej, dete ti na svoj način sporoča, da se malo umiri, ti jo kar lepo poslušaj. Dojenčki in mali otroci nas naučijo marsikaj, če jim prisluhnemo.
Lepo se sprosti in se igraj s svojo punčko in se malo pogovarajajta (da se navadi na tvoj glas in se umiri), pa kak časopis ji preberi, vsebina ni važna (moja 7 mesečna nečakinja z mano blazno rada gruli na temo finančna kriza in tako lepo zaspi, ko ji razlagam kaj so krovni skladi
), daj ji tisti gres in je stvar rešena.
Saj smo v večini zrasli na gresu, pa je kar uspelo.
Vendelina jr.