Lepo pozdravljeni
Pri nas pa smo nabavili sokovnik.
Trenutno zelo vneto stiskamo sok. Ker se nabere nekaj pulpe vas prosim za nasvet.....Kam z pulpo. Ali se jo da kako izkoristiti?
Hvala
Panda
pandapanda
Lepo pozdravljeni
Pri nas pa smo nabavili sokovnik.
Trenutno zelo vneto stiskamo sok. Ker se nabere nekaj pulpe vas prosim za nasvet.....Kam z pulpo. Ali se jo da kako izkoristiti?
Hvala
Panda
pandapanda
31. jan 2009 19:33
Kaj pa je to pulpa?
receptor
31. jan 2009 19:35
Ostanek od sočenja . Tega se tolk nabere in stran vrže, da mi sadje raje meljemo v blenderju.
Lijana
31. jan 2009 19:37
In zakaj ne poješ - razen pešk in olupkov so zadeve užitne, a ne? Vendelina jr.
31. jan 2009 19:38
Če je to ostanek iztisnjenega sadja ,bi lahko naredili čežano,pokuhali v marmelado ,naredili kako pecivo ali kremo z dodatkom sadja ,to bodo znale povedati naše vrle slaščičarke!
receptor
31. jan 2009 20:34
Jaffa pecivo - v zgornjo, nadrobljeno plsat biskvita zamešaš pulpo (recept je v bazi). s0ncek*
31. jan 2009 22:07
Zmešaj z ovsenimi kosmiči, po želji dodaj žliško medu in obrok je pripravljen.
kobra 1
31. jan 2009 22:11
Saj bi morala imet v navodilih, oz. receptih napisani kako se porabi pulpa. tud pri nam smo pred kratkim nabavili ta sokovnik od Jack Lavina, pa so recepti zraven kako se porabi pulpa. Jst jo sicer vržem proč, ker se mi zdi....fuj o grozen, soka pa veliko lahko iztisneš. MOON
31. jan 2009 22:30
Ko se bo začelo malo toplejše vreme pa to pulpo pridno nosite na kompost ali pa v smeti izven hiše, ker bodo drugače imele mušice cel bal! freshneznan uporabnik
31. jan 2009 23:17
mi to pulpo vržemo stran, ampak gre direkt ven v smeti, ker ko mušice to zavohajo... lovebeyba
1. feb 2009 6:12
Kadar sočim eno vrsto sadja ali sadje ki se ujema ,razredčim z primerno količino vode,in zakuham sadni puding.Ne priporočam pa oranž,ki grenijo.Penzijonisti pač porabimo vse kar se le da.
receptorKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Metuljčkova solata z gorčičnim prelivom
Zdrobovi ocvrtki s pomakami