24. mar 2003 7:13
HOJLA!
Sveža zelišča (oz prav rastline) običajno dobiš v vsaki vrtnariji oz tudi v Merkurju, Obiju, Baumaxu... problem pri teh zadnjih je, da običajno dobijo stvar iz Nemčije (ali kje drugje) gor so nemška imena in potem ne vejo kaj je kaj, ker oni to dobijo kot začimbe mix (pa si sam pomagaj), no ja saj bazilika je še vedno bazilika. Drugače dobiš lepe sadike tudi na tržnici, mogoče da je le malo prezgodaj še, se mi zdi, da sedaj bolj prihajajo v trgovine. Semena dobiš zraven, ali pa v semenarni, imajo pa kar vsa semena za začimbe. Aja mi je pa svetoval (iz semenarne fant, ki je svetoval pri nakupu njihovih semen v eni večji trgovini, ne vem kateri), da je mogoče bolje da kar kupim sadiko, ker njemu lani ni nič prišlo iz semen, pa da ne ve če je on kaj narobe delal ali je bilo kaj s semenom. No ja, malo čudno vse skupaj zgleda.
Torej odpravi se v vrtnarijo, ali na tržnico pa bo. Lani sem na tržnici našla gospo, ki je imela tri različne bazilike, med drugim tudi rdečo, in se mi je zdelo tam kar največ izbire.
LP
TistA sveža zelišča, ki jih Jamie kupi v trgovini, pa jaz še nisem zasledila, upam da bodo njegove oddaje kaj pripomogle k večji ponudbi v naših trgovinah. Ali pa vsaj tak lep suh šopek, kakšne začimbe, kot je imel v nedeljo origano v šopku.
Mica