ali mi lahko pomagate in mi pošljete stare recepte za jedi ,ki so se pripravljale na kmečkih ohcetih na gorenjskem predvsem v okolici poljanske doline ali žirov
bela-vijolica
ali mi lahko pomagate in mi pošljete stare recepte za jedi ,ki so se pripravljale na kmečkih ohcetih na gorenjskem predvsem v okolici poljanske doline ali žirov
bela-vijolica
28. jan 2009 18:38
Ni na mojem mestu, da krcam in opozarjam na napake, pa vendar....Sicer ti ne znam pomagati, me je pa nekaj zbodlo in mislim, da marsikoga tudi. A si poizkusila malo "poguglat"? V knjižnjici imajo tudi knjige na to temo in če se ne motim, je ravno potica tista, ki ni smela manjkati na nobeni ohceti. Obstaja knjiga samo o poticah. In poišči kakšne članke dr. Bogataja - krasen strokovnjak. Besedica hvala in prosim, pa tudi ne bi bila odveč! Lep pozdrav! Moycaa Sporočilo je spremenil(a) Moycaa dne 28. jan 2009 18:39:09
28. jan 2009 19:00
Sicer ne vem v kakšen namen potrebuješ te recepte. Pa še nekaj sem se spomnila - pojdi na cobiss, mislim, da je spletni naslov www.cobiss.si in odtipkaj ključne besede, najbrž ti ne bo vrglo ven v prvem poiskusu, ampak malo kombiniraj. Študentje načeloma radi pišejo takšne diplomske naloge in preko medknjižnjične izposoje si izposodi takšno diplomsko delo. Mislim, da je cena 9€ za takšno izposojo. Traja pa 5 - 7 dni, da to dobiš. Moycaa
28. jan 2009 19:31
bela-vijolica, brez muje se še čevelj ne obuje. In nekako se mi zdi, da nismo tu zato, da bi delale namesto tebe. Se povsem strinjam z Mojcoo.
Če bi nam vsaj povedala, za kak namen potrebuješ recepte, o onih dveh čudežnih besedicah te je pa že Mojcaa opomnila.
Še en nasvet: pojsi v knjižnico in si izposodi ducat romanov, povesti,...ki se gode tam okoli. Tudi tam boš našla opie gostij. Od tega do receptov pa ni več daleč.
rimljanka - zasebno mnenje
28. jan 2009 20:05
Mislim, da ima tudi Loški muzej kakšno dobro informacijo na to temo.
strippyKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pistacijeve rolice
Široki rezanci z grahovim pestom