6. feb 2012 11:22
Mi pa bomo letos po dolgem času pustovali. Namreč v sorodstvu imamo okroglo obletnico in smo povabljeni na pustno kosilo oz. zabavo v širšem krogu. Obvezen je kostum. Na začetku smo imeli veliko planov od bogatih oblačil v stilu beneškega karnevala, na koncu pa smo se odločili za najcenejšo možno varianto. in si zamislili Midva z možem bova nuna in duhovnik, saj bo mož slavljenca spovedal...
Mlajša hči bo policistka in ga bo vklenila. ...Starejša hči pa medicinska sestra in mu po potrebi nudila nujno pomoč.
Malček pa bo borovnička (iz odaje Jagodka) in sicer smo dobili krasno modro lasuljo z dolgimi lasmi in ker ima sinje modre oči z dolgimi trepalnicami mu krasno pristaja. Zraven pa eno lepo oblekico in bo prav imenitna princeska. Za vrtec pa ima kostum pikapolonica.
Drugače pa sem včasih sama pripravljala kostume. In sicer sta bili hčerki duhec (vzela sem eno veliko belo rjuho in z flomastrom narisala oči in usta ( v očeh sem naredila luknje), na roke pa bele rokavice. Izpadlo je super.
Pa beneške maske ( čez lase žensko nogavico), obraz poslikan v stilu beneške maske z solzo, obleka pa zgornji del črn z obrobo iz tila in spodnji del črne hlače.
Pa črnke ( na glavi lasulja velika skodrana), obraz počnjen z posebno barvo za telo, velike rdeče ustnice, veliki zlati uhani, obleka zgoraj črn puli, spodaj črne pajkice, krilo iz slame in na rokah in nogah obroči iz slame.
Pa princeske - doma narejena krona, oblekica.
Z malo iznajdljivosti in spretnosti se marsikaj da.
Kjer je volja, tam je pot. Trixi