Študij ob delu

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

tema odprta - 27. jan 2009 19:27 | ogledi: 2.690 | odgovori: 15

Pozdravjeni,

zanima me ali morda naša država kaj sofinancira študij ob delu (za odrasle). Koliko je meni znano ne, ampak morda pa je kakšna luknja ali ovinek po katerem se da priti do kakšnih sredstev v ta namen.

Zanimam se za sebe, ker vem da bi morala še nekaj narediti. Imam potrebo, željo veselje, samo pri denarju škriplje, ker tak študij pač ni poceni.

lp

valči

angie.orhideja  

član od: 14.7.2008

sporočila: 866

27. jan 2009 19:32

Če imaš zaposlitev, bo malo težko... Ali te v službi ne bi financirali? angie

valči  

27. jan 2009 19:39

Ne, delodajalec ne bo financiral.Ni šans! Lp valči

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

27. jan 2009 20:32

Čao, še ne tako dolgo let nazaj, si v primeru, da si bil zaposlen in si študiral, pa z delodajalcem nisi imel sklenjene pogodbe o izobraževanju, lahko zaprosil za neka sredstva. Seveda pa ne dobiš nič vnaprej, vse samo za nazaj. Če pa to še obstaja, pa nimam pojma. Svetujem ti, da povprašaš na lokalnem Zavodu za zaposlovanje, tam ti bodo vedeli povedati ali te vsaj usmeriti vnaprej. Se pa strinjam, naložbe v znanje so hudičevo drage in če imaš nizko plačo, pa vse plačat vnaprej, gre res na tesno. Obstajajo pa tudi razni kolidži, družbe za izobraževanje itd., kjer lahko šolnino plačuješ sproti, mesečno. Ravno danes mi je to govorila bivša sodelavka, ki se je vpisala letošnjo štud.leto. Lep pozdravček, S. (http://nevemkaj.moj-album.com/album/10877539/)

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

28. jan 2009 0:03

Upam da je mladina tole kaj prebrala. lp Vesna

lukaurban  

član od: 24.11.2006

sporočila: 104

28. jan 2009 15:19

Ne vem od kod si, če ti Celje ni predaleč lahko pri nas na MFDPS ( http://www.mfdps.si/si/ )vprašaš. Jaz sem lani vpisala redni podiplomski študij in je brezplačen, plačala sem samo vpisnino 45 €. lukaurban

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

28. jan 2009 16:41

Če si zaposlena pri s.p., lahko prosiš za sofinanciranje Sklad za izobraževanje delavcev, zaposlenih pri s.p. Prej je bilo članstvo sicer obvezno, zdaj pa se s.p. sam včlani, da lahko koristi sredstva. Ponavadi povrnejo do 50% šolnine. matilda

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

28. jan 2009 16:51

Anomis je napisal/a:
Se pa strinjam, naložbe v znanje so hudičevo drage in če imaš nizko plačo, pa vse plačat vnaprej, gre res na tesno. Obstajajo pa tudi razni kolidži, družbe za izobraževanje itd., kjer lahko šolnino plačuješ sproti, mesečno. Ravno danes mi je to govorila bivša sodelavka, ki se je vpisala letošnjo štud.leto.
Jaz sem se na študij ob delu (študij na daljavo) prepisala po končanem 1. letniku rednega študija. Moram reči, da sem si lažje privoščila šolnino, kot pa najemnino, prevoz in literaturo v Ljubljani. Zadnji dan v tednu mi ponavadi ni ostalo niti za kruh, ker sem imela prišparan točen znesek za vlak. Da ne govorim potem o nakupu dragih učbenikov. Doma sem lahko delala, prišparala pri najemnini, hrani, učbeniki so bili všteti v ceno šolnine.... Reden študij je torej še kako dražji, vsaj za tiste, ki ne živijo v okolici svoje fakultete. matilda

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

28. jan 2009 16:56

Ne vem, v kakšni panogi si zaposlena, v javnem šolstvu je sindikat primaknil nekaj denarja k izobraževanju svojih članov...

tulka

valči  

28. jan 2009 21:54

Najprej hvala za odgovore. Zaposlena sem v d.o.o., tako vidim da s kakšno finančno enekcijo ne bo nič. Lp valči

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

28. jan 2009 23:31

Uf, se grem raj kr takoj učit naprej za jutrišnji izpit... Urša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti