31. mar 2003 10:47
Zanima me, ali res samo iz polnozrnate moke ne more nastati rahel kruh? Namreč, ker se vsepovsod trdi, da so trgovinski kruhi samo pofarbani? Mislim, saj če je čisto penast ga sploh ne maramo, saj se ga še rezati in namazati ne da (svoj čas je bil tak nek finski kruh, ki ga je kupovala mama na dolenjskem). Konsistenca sosedovega mi je pa prav všeč. Sloh se mi ne zdi tako rahel, visok ali karkoli, prej "žmohten", kar se pa da verjetno doseči z nekaj maščobe, krompirja ipd. tudi brez aditivov ali kako? Kruha sicer še ne pečem, pač pa zato vse ostalo delam iz polnozrnate moke in nimam nobenih problemov, da kolački ne bi bili rahli. Ali pa tudi tista moka iz "celega žitnega zrna" ni ravno to, kar na njej piše? Kaj veste o tem? In še malo priznanje - doma je na rednem jedilniku instant zadeva "carski praženec". No, enkrat na 2 ali 3 tedne recimo, ko je treba imeti konkretnejši zajtrk, komplicirat pa se nam ne ljubi. Tako dobrega šmorna, kot je ta iz vrečke na žalost še nikjer drugje nisem jedla.