Pozdravljeni,
mogoče se kdo spomni recepta i
Kot otrok sem pri stari mami večkrat jedla eno zelo dobro jed, mislim, da je bilo kislo
Recepte v bazi sem si že pogedala, ampak nobe
LP, Janina.
JaninaC
Temo je spremenil(a) JaninaC dne 24. ja
Pozdravljeni,
mogoče se kdo spomni recepta i
Kot otrok sem pri stari mami večkrat jedla eno zelo dobro jed, mislim, da je bilo kislo
Recepte v bazi sem si že pogedala, ampak nobe
LP, Janina.
JaninaC
Temo je spremenil(a) JaninaC dne 24. ja
24. jan 2009 14:20
pozdravljena jaz to naredim čisto enostavno-dam kuhat zelje ali repo,ko zavre prvo vodo odlijem in nalijem novo(zato da je manj kislo),dodam po okusu jušno kocko,ko je na pol kuhano dodam oprano proseno ali ajdovo kašo-približno eno pest, odvisno od količine zelja in skuham-na koncu po okusu zabelim z ocvirki. upam,da sem ti kaj pomagala pozdravček vsem cheleste
24. jan 2009 14:20
je morda bujta repa,samo fižola tukaj ni. adalbert
24. jan 2009 14:26
Naredim klasično kislo zelje ali repo, malo pred koncem kuhanja dodam oprano proseno kaš, pustim poči vreti, da se kaša skuha. Kuhan fižol lahko dodaš 8jaz ga ne) malo pred koncem kuhanja. jed je boljša, če malo psotoji. V zelje dam zrno ali dve česaa, rezino čebule, lovorjev list. In seveda zabelim z ocvirki.
rimljanka - zasebno mnenje
24. jan 2009 15:58
rimljanka je napisal/a: |
Naredim klasično kislo zelje ali repo, malo pred koncem kuhanja dodam oprano proseno kaš, pustim poči vreti, da se kaša skuha. Kuhan fižol lahko dodaš 8jaz ga ne) malo pred koncem kuhanja. jed je boljša, če malo psotoji. V zelje dam zrno ali dve česaa, rezino čebule, lovorjev list. In seveda zabelim z ocvirki. rimljanka - zasebno mnenje |
Seveda vegetarijanskimi.
ežoj
24. jan 2009 19:38
Jaz pa nisem vegetarijanc, pa nisem ziher, po moje pri najboljšem sosedu ali špar, išči od vegetarjanskih prašičev.
ežoj
24. jan 2009 19:41
ežoj je napisal/a: |
Jaz pa nisem vegetarijanc, pa nisem ziher, po moje pri najboljšem sosedu ali špar, išči od vegetarjanskih prašičev.ežoj |
Joj, kaj obstajajo tudi nevegetarijanski? Mesojedi? Uh, uh, uh, tega pa nisem vedela....
24. jan 2009 20:03
Ežoj,sem se hecala.Tudi jaz nisem vegetarijanka. renata69 http://renata69.moj-album.com/
24. jan 2009 20:17
Mogoče si jedla bujto repo v njo se dodaja prosena kaša. V kislo zelje pri nas v prekmurju se reče sekeli, pa je narezano meso, nekateri dodajajo tudi fižol. Tako da si naštela takšne vse sestavine po spominu, da bi lahko jedla bujto repo kot tudi kislo zelje. lp bisagolfKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Gratinirani fuži s sirom in pršutom
Pizza s pršutom