Ker sem že večkrat opazila, da imamo na kulinariki zobozdravnike-ce, imam eno vprašanje. In prosim ne pljuvajte po meni, saj vem, da to ni ravno pravšnja zadeva na kulinariki. Če bolje pomislim sploh ni to tema na tej strani. Ampak imam takšen občutek, da se na tej kulinarični strani med seboj pomagamo z raznimi nasveti, predlogi, mnenji....(včasih pride tudi do kakšnih nesoglasij-kot povsod) ampak vseeno se kolikor toliko štekamo-te med sabo. Če ima kdo probleme lahko izlije dušo prav vam moje drage članice in ga večkrat na različne načine spodbujate.
In kot tudi pravi pregovor: več glav, več ve.
No zdaj sem pa odšla čisto s teme. Glede dlesni: imam lepe zobe, si jih redno čistim, hodim vsako leto na kontrole, brez plombe, še zobar mi je rekel, da imam zobe za knjige-ampak imam pa že zadnje dve leti probleme s krvavečimi dlesni. In čedalje je huje. Lani mi je zobar priporočal, da ščistiva med zobom in dlesnijo zgoraj ter spodaj. Nekaj časa se je krvavitev ustavila, zdaj pa se je ponovila nazaj. Ne vem več kaj naj naredim. Bojim se, da mi bo čez čas, kot mi je povedal, lahko zaradi tega izpade zob, čeprav je zdrav. Groza. Če že malo (ne vem kako naj vam razložim) "zacmokam" (upam, da razumete, kaj hočem povedati) mi že začne teči kri. Ko si čistim s krtačo pa da sploh ne govorim.
Kaj lahko še naredim, da ustavim ta problem? Dvomim, da mi lahko še zobar kako pomaga. Bila sem pri njem že dvakrat glede tega problema. Prvič, mi je dal neko zdravilo med dlesni, drugič pa mi je ščistil dlesni, kot sem že napisala zgoraj.
Prosim za nasvete.
Hvala
bisagolf