8. jun 2009 20:19
Tudi meni je po zadnji montijevi knjigi mnogo stvari bolj jasnih, predvsem pa veliko več izbire in manj omejitev (na 2. stopnji).
Kar se malic tiče, M. zagovarja tri obroke, ob katerih naj bi se dovolj najedel, da z lahkoto zdržiš do naslednjega. Meni osebno pet obrokov mnogo bolj odgovarja, tudi sliši se mi bolj zdravo (tu pač ravnam po lastni pameti). Sicer pa v zadnji knjigi M. omenja tudi prigrizke.
Zame Montignac pač ni bog i batina. Po njegovem tudi v sadju (zaradi obilice sadnega sladkorja) ni nič kaj blazno dobrega za telo (ampak priznava, da če bi ga prepovedal, bi ljudje njegovo metodo a priori zavrnili). Prav tako pravi, da gibanje pri izgubljanju teže ne igra skoraj nobene vloge, v kar osebno tudi ne verjamem - če drugega ne, prispeva k zdravju in dobremu počutju.
Malicam torej zato, da želodca ne preobremenim z obilnimi obroki in ker verjamem, da je tako bolj zdravo zame in za moj življenjski stil.
kozarec vode
Z: jogurt, ovseni kosmiči, suho sadje
M: jogurt, jabolko, kava bs
K: zelenjavna juha (mlada zelenjava z vrta); skutini cmočki, skleda zelene solate
M: mešanica oreškov
V: orada z blitvo; mešana solata (paprika, paradižnik)
tulka