7. dec 2009 14:54
Evo me nazaj, težave z računalnikom porihtane, spet v lastni kuhinji, kar se prehrane tiče. Kljub hudemu kršenju Montija se mi nič ne pozna (o tem tud avtor sam piše, da trebušna slinavka po prenehanju z dieto še nekaj časa pravilno deluje, preden jo z napačnim prehranjevanje spet preobremenimo in se začnemo rediti). Zanimivo, opazila sem tudi to, da sem po piškotih, belem kruhu in belih testeninah naravnost sanjala o sladkariji... po večerji a la Monti pa nikoli. Stvar dejansko vpliva na krvni sladkor in posledično željo po dodatnem sladkorju.
Župca, nekaj časa sem kuhala po M. receptih, potem sem začela stvari poenostavljati. Drži tudi opazka o sprotnem nakupovanju, če se želiš do potankosti držati njegovih jedilnikov. Priporočam prilagajanje. In v t.i. šibkih trenutkih si privoščim kaj res 'hudega', recimo kupim kremšnito za moža in mu je malo zajem - mi sploh ne paše več. Če pojem kaj (po M. mnenju) res prepovedanega, si bom gotovo privoščila le malo in potešila hrepenenje po taki hrani. Če bi jedla pa kaj 'dovoljenega', bi se pa tega napokala in s tem naredila več škode kot koristi.
tulka