19. mar 2013 6:51
TULKA,PIRNICA:
Tulka: Sem dostikrat delal PALATALAČINKE (tako simpatično je moj bivša poimenovala slastne palačinke ) brez jajc in iz PZ moke. Saj se da. Namesto jajc pa lahko daš laneno seme in počakaš da nabrekne, pa tudi banana doprinese k kompaktnosti, kar pa je tudi po montyu.( ali ne?)
Ja, imaš prav ja. Sem pa tudi delal že šmoren brez jajčk. Jajčka pa bom uničeval za zajtrk, kosilo in v solatah za večerjo.
Palačinke, domača marmelada, WF čoko namaz brez kalorij,maščob,soli (a ma ničesa nima; a se da naročit le preko interneta) ali pa skuta z proteini (samo to pa več ni po M. a ne?
Pa vidim da zvečer tudi jeste jogurte z kosmiči, ali pa vmešano domačo marmelad oz. sadjem. Torej tukaj ni problema, kar se M. tiče? Ker če je ok, meni odgovarja zaradi vnosa beljakovin in OHjev (v obliki fruktoze sadja).
Pirnica: ja doooooobro jutro. A vi tudi tako zgodaj vstajate? Kaj vas je pregnalo iz postelje v tale lep sončen torkov dan? Res je fajn, po vsem tem snegu in dežju ponovno videt sončeka in modro nebo
Bo kar držalo ja. Najbolje je naredit nekakšno verzijo AMERIŠKIH PALAČINK, pa tudi ne razpadejo.
Sem že omenil a ne , da sem dobil novi 650W!!!!! palični mešalnik od moje DRAGE DRAGE tetke iz Lj. (to je ta ista tetka, pri kateri se razvajam ko grem na terapije). In tako, namesto da se ona nam prepusti razvajat (ok, vsaj pol škatle mojih domačih piškotov je zmazala in tak hvalila, da sem še sedaj . Vsaj delno sem skozi želodec poplačal vso njeno...dobroto in neverjetno prijaznost) je ONA razvajala nas. Darilo za mene, darilce za mamo (seveda bio ličila in šminka), včeraj druženje ob kosilu, kamor je ponovno ona vabila in tako dalje in tako dalje.
Skratka, kar bi rad povedal, je to, da sedaj ko je palični mešalnik pri hiši, bodo DŽEMI NA HITRO kar leteli izpod rok. Pa pesti, pa domači namazi. Wiiii Na hitro šmoren zacumpram, pol pa zmiksat jabolko,pomarančo, hruško pa že
Vprašanje: Skuta z oreščki, ali pa zelišči, mleko+domači low fat/low sugar piškoti, žganci z mlekom ali pa žganci z zelišči, popečeni na olivcu + solata so zvečer ok? KuskusBIZI z solato za zvečer? testeninska solata za večerjo?
Dokler je kombiniranje zvečer le z eno vrsto osnovnih hranil + vlaknine so možne vse kombinacije, a ne?
Torej B+vlaknine, ali pa OH+vlaknine, M+vlaknine...
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---