27. jan 2011 23:00
Hoj,
marmelado brez sladkorja se res težko najde. Spomnim se, da sem jo enkrat kupila v enem od Intersparov. Zdaj jo raje delam sama. Edina brez sladkorja, ki mi res uspe, je slivova. V druge dodam fruktozo.
'Ustrezno' marmelado lahko najdeš tudi med Montignacovimi izdelki, vendar je nesramno draga.
Spar Vital izdelki so cenovno dostopni in večina je ok. Kar se kruha tiče, je najboljši doma pečen. Ali pa, če se ti uspe navaditi nanj, kruh iz rženega drobljenca, ali 'pumpernickel brot'. Cenovno ugoden je v DM. Tudi testenin najdeš tam vse sorte. Meni so Alnaturini izdelki všeč, čeprav najdeš med njimi tudi kakšno traparijo (ravno danes sem gledala 'prekajen' sojin tofu in med sestavinami je aroma dima).
Pravzaprav je vse odvisno od denarja, ki ga zmoreš ali hočeš zapraviti... kvalitetne izdelke najdeš v trgovinah z zdravo prehrano, a žal je cena tam precej zasoljena.
Pol kilsko škatlo z GLUKOZO? Ali fruktozo? Po tej metodi naj bi sladili s fruktozo, njen GI je le 20. Kljub temu ne pretiravajta z njo.
Za zajtrk naj ne bi kombinirala kruha z maščobo.
Če želiš, ti na zs pošljem nekakšen povzetek, s katerim si lahko precej pomagaš.
tulka