19. jan 2009 14:54
Včeraj:
zajtrk: polnozrnati kosmiči brez dodanega sladkorja (ampak sem kasneje ugotovila, da jim je dodan koruzni zdrob in to ne tako majhen odstotek), posneto mleko, zeleni čaj
kosilo:paradižnikova juha, zgoščena z malo polnozrnate moke, svinjska pečenka, kuhan stročji fižol, solata, za sladico pa s fruktozo sladkana jabolčna čežana z malo smetane
večerja: pica iz polnozrnate moke in veliko zelenjave (ni ravno idealno, ampak bila je pač nedelja)
danes:
zajtrk: doma pečena polnozrnata žemljica z maslom in 100% marmelado, zeleni čaj
kosilo: enolončnica iz zelenjave, ajdove kaše in leče, palačinke iz polnozrnate moke s 100% marmelado. Ja, ja, saj vem kaj boste rekli, ampak mleko je bilo posneto, glede jajčka bo pa Montignac malo zamižal.
večerja:verjetno solata iz kitajskega zelja, fižola in kuhane pire, okisano z limoninim sokom in s koščkom polnozrnatega kruha.
Vmesne malice so sadne, poskušam jih jesti malo pred naslednjim obrokom.
Težavo mi delajo ogljikovo-hidratni obroki, zdi se mi, da je brez maščob tudi vse brez okusa. Beljakovinski mi gredo dosti lažje od rok, ampak toliko mesa pa tudi ne morem jesti.
Saj boste videli, nisem čisto dosledna. Ni mi potrebno izgubiti veliko kilogramov, le malo popraviti praznične posledice. Poleg tega imam veliko družino, ena od hčerk je vegetarjanka, pa mi je včasih komplicirano sestaviti jedilnike, da ne kuham ravno toliko različnih jedi. Poleg tega delam v dveh izmenah, tako da tudi časa za kuhanje ni vedno dovolj.
Moji so scrkljani s sladicami vsaj med vikendom, tako da sem se navadila narediti nekaj različnih sladic s fruktozo. Saj kar gre, shujšaš tudi če nisi popolnoma dosleden, samo malo bolj počasi gre.
Zelo sem vesela tegale foruma, potrebujem ideje (takšne praktične in uporabne, ne le iz tujih knjig, ki ne ustrezajo našim prehrambenim navadam).
Pesnica