18. jan 2009 23:15
men pa naprimr ni ql k je kdo zlo sproscen pr men doma in govori v nekm takm jezik pa zraun se tezi da je to slovenija in je treba slovensk govort in prezira (predvsem italijane), k je to pac slovenija in je car un k slovensk govori. Mi je ta jezik bl tuj k taljansk:) Pa saj jezik sploh ni pomemben, sama se z veseljem "prilagodim" vsakemu tujcu, ce le znam njegov jezik in nikoli se nisem pocutila manjvredno. Kvecjemu nasprotno...ker se jaz vsaj lahko.
Poleg tega, skoraj vsak, ki dela v turizmu pove, da so slovenski gostje najtezji. Ravno zato, ker so v Sloveniji hocejo imeti pravico pred vsemi (poleg tega pa, ker so "doma", seveda ne mislijo zapravljati, to raje prihranijo za Grcijo) in se pocutijo takooo ogroznene predvsem pred italijani.
Dejstvo je, da so pac italijani boljsi gostje...ali zaradi visjega standarda ali ker so na tapravem dopustu in si privoscijo ali pac ker jim je kroznik spagetov bolj pomemben od ostalega.
Da pa gostinci vrednotijo svojo uslugo glede na porabo gosta, je to stvar osebne olikanosti gostinca in olikanosti vodstva samega lokala. In konec koncev, ker smo le ljudje, vsak raje dela za vec kot za manj. Je pa to zelo subtilna zadeva, ki je pac v turizmu bolj izpostavljena.
Nadlezni so le komentarji, ces da je to slo in da je treba govoriti slovensko...pred leti pa je bila to ita in je bilo treba govoriti italijansko. Nasanka pa narod...ker govori slovensko, ker ne govori slovensko, ker govori italijansko, ker ne govori italijansko...:S
Euri so pa dobri tudi arabski, samo, da ti pristanejo v zepu.
akire00, stvar je le moje razmisljanje na temo, nikakor ni nastrojeno proti tebi ali bilo napisano s teboj v mislih:)
simbaE