27. mar 2013 8:36
Biotin bo mogoče prava stvar, ampak se pri nas ne dobi kapsul s tako velikimi količinami, da se pa prek ebaya naročit. Jaz si bom naročila, ampak trenutno jemljem Elevit, kjer je folna kislina pa še ene tablete, ki imajo mlečnokislinsko kulturo in to dvoje tako površno, da nočem da se mi valja po omari... Pa v prvi vrsti mi je pomembno, da jem čim bolj zdravo, če se le da, sam to so snovi, ki jih težko toliko s hrano dobiš, ne bi pa rada živela od kupa prehranskih dodatkov...
Biotin je za lase in nohte, pri nas ga je mislim da največ okrog 300 mikrogramov na kapsulo v kakih izdelkih, drugje pa od 1000 do 10 000 tudi. Nekatri to jemljejo, začnejo s 1000 mikrogrami in potem povečuješ dozo, ampak moraš jest to več mesecev, rezutlati pa so - ampak pazi, eni imajo grede stranske učinke, res hude akne. Pri meni to sicer povzroča res lepo kožo, ker vem, če jem stvari, ki vsebujejo veliko biotina, se mi zelo izboljša. Predozirat ne moreš, da bi se zastrupil, ker je topen v vodi in se višelžk izloči iz telesa.
Jaz bom probala sicer verjetno s kar našimi tabletami z manj tega notri, ker vseeno ne vem, lahko da bi imele večje doze stranski učinek. Pit moraš pa veliko vode in kombinirat še z drugimi vitamini B, menda je potem manjša možnost aken...
xxs