10. feb 2011 20:25
večina pacientov, ki jim odstranijo fiksni aparat, tudi potem dobi ali snemljivi aparat ali pa jim na zadjo stran zob prilepijo tako žičko. vsaj tako je bilo pri meni - zgoraj mi manjkata stalni 2ki, spodaj stalni 1ki, s fiksnim aparatom (vsako čeljust sem imela 3 leta, z eno-letnim zamikom) so mi zobčke lepo postavili v ravno vrsto, tako da so spodnje 2ke sedaj 1ke in se sploh ne opazi, da bi bilo kaj narobe. tudi zgornji 3ki, ki sta na mestu dvojk mi je zobozdravnica zalila (ker sta sekalca malo bolj koničasta), da sta bolj oglate oblike. ampak še vedno moram vsako noč (kdaj pa kdaj lahko spustim) nositi snemljivi aparat. drugače opazim, da enki zlezeta narazen. spodaj so, presenetljivo, kar fino pri miru. tako da s tem, ko se fiksni aparat sname, še ni nujno, da je konec težav :P je pa seveda odvisno od vsakega posebej, ampak jaz poznam kar nekaj primerov, ki so dobili bodisi žičko ali pa snemljivi aparat.
drugače pa je občutek, ko z jezikom prvič oblizneš zobe po tem, ko ti snamejo aparat, nekaj neprecenljivega in nepozabljivega :D
tunna
http://titabota.blogspot.com/