2. mar 2013 9:54
Pozdravljenje, kjer koli sem gledala po internetnih straneh tega res nisem našla, vesela sem ( pa ne zato, ker ste mogle to prestati, ker si ne predstavljam 3 mesece zavezane zobe :() , da ste tukaj nekatere, ki ste že doživele podbno kot ja trenutno prestajam.
Situacija je naslednja, 23.2. sem padla po stopnicah , ne samo, da imam sivano pod nogo in brada, se zlom spodnje desne čeljusti. Imam povite zobe, torej fikserane skupaj ( doma imam pakatek klešč, ki mora biti vedno z mano). Kot sem brala ste že nekatere imele to, zaradi drugih stvari pa vseeno. Kako je bilo z ustno higijeno, jaz imam močan zadah, spiram s kamilicami in pomagam si z mini ščetko, pa vseeno, kje je 14.3, ko imam kontrolo. Ne vem kaj naj naredim, da mi ne bo tako grozno smrdelo iz ust. Jest moram po salamici, pijem s kozarca. Jem jogurte, čisto juho, čokolešnih in kakšen frutek; danes grem po 100% sokove. Pijem topel čaj, da kaj spravim toplega v želoček. No glede na to, da se 100x na dan smilim sama sebi, in se začnem jokat, pol mi je ze vseeno, pol imam ze plane za naprej itd. Ne vem, ta zlom naj bi trajal 4 tedne + 2 navajanja na hrano, kolikor sem razumela - upam, da je temu res tako. Hvala Bogu zob nisem izgubila.
Punce kako je bilo z govorjenjem, ok vemo, da ust se en more odpret, oz čeljusti dat narazen, samo jaz govorim lahko , seveda popačeno. Ne vem kako so vam svetovali, čimanj govornjenja, nič govorenja?
Res lepo, lepo prosim za odgovore, ker sem čist "adijo".
Vse dobro vam želim. Objem! Lp, A.
kaliopea84