24. jan 2013 23:02
Torej ni z mano nič narobe, ko tako jem.:) Bi mi napisala tvoj mail, ker bi te rada nekaj vprašala?
Koliko pa je od tvoje OP, da boš dala aparat dol? Je nekje sedem mesecev, če sem izračunala prav.. Kako fino! Iskrene čestitke.:))Zdaj pa boš končno lahko normalno jedla in se veselila koncu tega obdobja v življenju z aparatom.
Še nekaj te moram vprašat oz. te prositi, da prebereš in mi malo pomagaš, če boš lahko.:) Sicer bom stopila v stik z zdravnikom a še prej bi želela slišati kakšno izkušnjo.
Sama sem se prve tri dni izhoda iz bolnice (mislim da tri:)) malo hecala (dokler me ni Čoko spametovala) in sem parkrat na dan dala splint ven in čvekala po telefonu. Potem sem bila res striktna pri nošnji splinta in to do danes, ko sem ga uradno lahko dala ven. Skupaj sem ga nosila 14. dni. Vstavili so mi ga 1,5 dneva po operaciji, takrat ko sem šla iz intenzivne. Sedaj, ko sem prebrala tvojo in Čokino (se mi zdi da je Čoko) izkušnjo, da ste nosile splint neprekinjeno tri tedne me skrbi, da ne bi bilo pri meni premalo, posebej še zaradi moje pametne glave in goljufanja. Sedaj, po 2. tednih, imam navodila, da nosim splint še 1 mesec ponoči. Zdi se mi, da je vse bolj na mestu, če imam splint kakor, če ga nimam. To sem najbolj opazila danes, ker sem od 11. ure brez in se mi zdi, kot da so spodnji zobje malo zlezli naprej - po moji laični oceni- skoraj že preveč, tako da mi zgornji čisto malo gledajo prek spodnjih (glih za glih). Zdaj, ko se odpravljam spat, sem splint namestila nazaj na svoje mesto in razmišljam ali bi ga nosila več kot samo ponoči, saj še ni tri tedne tako kot pri vama in tudi zato, ker sem na začetku malo goljufala...ampak potem spet razmišljam, ne morem delati nekaj po svoje in moram upoštevati navodila zdravnika...zmeda!:)
Se je tebi tudi kdaj zdelo, da ti bo zašla čeljust na stara pota (nazaj v progenijo)? In še to: sklepam, da je dr. meni predpisal manj nošenja, ker je šlo za operacijo le spodnje čeljusti in ne tudi zgornje...ne vem... Sklepam in sem radovedna, če imaš kaj pametnega še za svetovati.
Hvala in lep pozdrav,
Gozdna Jagoda
Gozdnajagoda