11. jan 2009 20:13
Svež ananas lahko tudi malo pokuhamo v osladkani vodi. Pa ne me za besedo vlečt, ker se mi zdi, da sem to nekje prebrala.
LP Saša
Mir in dobro!
11. jan 2009 20:13
Svež ananas lahko tudi malo pokuhamo v osladkani vodi. Pa ne me za besedo vlečt, ker se mi zdi, da sem to nekje prebrala.
LP Saša
Mir in dobro!
11. jan 2009 20:48
Ja, samo blanširaš ga, pa bi pomoje moralo uspeti...
strippy
11. jan 2009 21:52
No, če so problem encimi 8in tu so), zadošča, da blanširamo. Segrevanje nad 50 st. C zakrkne (koagulira) beljakovine, s tem encim, ki je beljakovina, izgubi svoj učinek.
rimljanka - zasebno mnenje
12. jan 2009 9:43
Želatino se vedno vmeša v mlačno zadevo, nikoli ne v vročo zmes!!!!!!!!! Jaz sem to videla šele pri Goljatu na tečajih, kako zgleda vmešavanje, pa mi je bilo jasno. Prej se je tudi meni kdaj ponesrečilo. (ker sem dala v pretoplo zmes). Lahko je bil ananas, samo, če je bil prej pokuhan... ? lidka [sonce]
12. jan 2009 9:54
shakra je napisal/a: |
. Ker je možu zelo všeč, želi, da jo poskusim narediti še enkrat. Prosim za pomoč. lp, shakra |
12. jan 2009 9:56
Predvsem je pomembno to, da ne damo želatine v mrzlo zmes ( tudi smetana), ker se potem naredijo grudice. Grdo zgleda, kepice so nagravžne, pa tudi učinek se izgubi.
F r i n a
12. jan 2009 12:39
Ja, v bistu zgleda, kot da bi imela strjenka celulit..... Vendelina jr.
12. jan 2009 13:02
Vendelina po moje je pa tudi Shakrina želja popravit zadevo. Vsaj če sklepam po sebi. Ker če kaj ne rata popravljam dokler ni narejeno u nulo! Če pa s tem še ljubemu ustrežeš pa še tolko bolje!
Shakra če se boš držala teh nasvetov tule bo sigurno ratalo!
saša
12. jan 2009 13:35
Spagon, sama upam, da imaš ti prav in da sem jaz stavke preveč brala v kontekstu enega drugega topica.... Vendelina jr.
12. jan 2009 13:41
Meni se tudi ni strdila jogurtova torta. Tolikokrat sem jo že delala, da mi je postopek popolnoma znan. Delala sem z listi želatine. Imam na sumu, da je želatina zatajila.
GobicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Sadne rezine s slivami
Polnjene gobe