19. mar 2003 23:03
Maslo gor, maslo dol. Zdravo gor, zdravo dol. Vas pa res ne razumem. Kako lahko govorite o ocvrti hrani in o tem na katerem olju je bolj zdravo ocvrta, ima manj holesterola... Če želite jesti zdravo se boste pač mogli odpovedati ocvrti hrani in jesti samo na vodi kuhano zelenjavo ali pa presno prehrano. Jaz sem že kar nekaj časa nazaj nehala gledati na to kaj je "zdravo" in kaj ne. Če samo pogledaš vse tiste emulgatorje in umetna sladila, ki jih dodajajo hrani, lahko ugotoviš, da je hrana že v osnovi bolj nezdrava kot pa en, na najbolj nezdravem olju, pečen zrezek. Pa čeprav je tako, da tudi meso ni več tisto kar je bilo (hormoni za hitro rast, nore krave...) Da ne govorim o tem kako je onesnažen zrak, voda in kako zalivajo zelenjavo s pesticidi... In če pomislim še na gensko spremenjeno hrano ... Pa še nekaj bi dodala o "zdravih" hrani. Kot ste verjetno že vsi opazili na TV na veliko reklamirajo žvečilne gumije brez sladkorja... No namesto sladkorja ti žvečilni vsebujejo umetna sladila kot so "natura sweet"... O škodljivosti tega sladila sem prebrala že nemalo člankov (en od škodljivih učinkov je to, da otrokom raztaplja možgansko ovojnico...) Ja je dobro za zobe pa adijo za možgane. Se je malo za zamislit. No pa še eno o olju jaz cvrem na arašidnem olju. Po pol ure cvrtja je olje še vedno svetlo in ne smrdi. Hrana ima zelo dober okus. O olju frivita in podobnih oljih za cvrtje pa raje ne bom govorila, ker zem nad njimi razočarana. leahladkyturk