Imava sorodnike, ki imajo "vse". Ne samo to, oba, mož in žena se tudi precej ukvarjata s kulinariko, ogromno kuhata, uporabljata ogromno različne hrane, začimb, različne recepte (države) in ogromno hodita po "fency" gostilnah (tudi po drugih državah). Kljub temu, da imata "ogromno" denarja, sama "ogromno" kuhata, sta ne samo "posnemovalca", ampak tudi "inovativna". Tudi nas sta že velikokrat povabila, nekako jima poskušamo vrniti, vsaj s "količino" povabil, vendar se mi zdi, da to ni" dovoljšnja" zahvala. Res sta "Gostitelja" - z veliko začetnico - in vsaj enkrat bi rada jima vrnila, kar dobiva. Z možem sicer rada dobro jeva, tudi sama se za družino potrudiva, nisva pa neka gurmana in ultra kuharja... Pravzaprav se nama zdi, da tudi tam, kjer naj bi bila neka "ultra super truper" hrana, ni nič posebnega ... Tam, kjer se jim zdi neka zelenjava nekaj posebnega, nama je to vsakdanje ... Sicer kuhava vsakdanje jedi, kakšno juhico, meso v pečici (da je hitreje), pa kakšno klasično prilogo in obvezno kakšno zelenjavno prilogo (dušeno ali v voku), pa solato. To nekako obvladava in skuhava brez večje "muke".
Moje vprašanje za bralce foruma je: kaj skuhati takim ljudem, ki "imajo" in "ZNAJO" in so "poskusili" vse, da bi jim bilo vsaj "MALO" posebno, pa da za naju, ne preveč izkušena kuharja, ne bi bilo preveč zahtevno? Saj vem, včasih tudi sama na kakšno takšno vprašanje odgovorim: "da moj sorodnik je najbolj vesel graha v omaki pa pire krompirja, ki ju ga skuha mama", samo midva nisva mama )) So že bili pri nas, pa so sicer hvalili kakšno pečenko (tudi jagenčkovo) s krompirčkom, pa kakšno ajdovo kašo z gobami, pa bučkino ali korenčkovo juho, ampak ... to ITAK vsem naredimo in to ITAK že v vsaki tamali gostilni dobiš .. Njih bi pa res rada posebej "počastila" ... Ljudje imajo (skoraj) DNEVNO v hladilniku kovača, repke kozic, skratka morsko, ali pa divjačino, tako in drugačno, pa tisoč variant riža, krompirja, začimb, receptov, "takvih i onakvih", preizkušenih in nepreizkušenih ...
Kako naj jima "s hrano" pokaževa ... madonca, saj zdaj mi je pa potegnilo, da morda hočem samo tekmovat z njima ... pa itak, da nimava šans... kaj menite, kakšna idjeja?
antem9800